27/04/2024 30/04/2024 Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης, όπου, από την περασμένη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, είχε τεθεί προς προσκύνηση των πιστών, απότμημα εκ του χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, προερχόμενο από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Αιγίνης, ιερούργησε, σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου 2204, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ....
27 Απριλίου, 2024 - 17:12
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2024 - 0:56

Το Σάββατο του Λαζάρου στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών

Διαδώστε:
Το Σάββατο του Λαζάρου στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης, όπου, από την περασμένη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, είχε τεθεί προς προσκύνηση των πιστών, απότμημα εκ του χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, προερχόμενο από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Αιγίνης, ιερούργησε, σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου 2204, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Ιερά Παράκληση και στη συνέχεια ακολούθησε η αναχώρηση του θαυματοβρύτου λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου για την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Αιγίνης, με την συμπροσευχητική παρουσία της Δημάρχου Βισαλτίας κ. Ευαν. Πλιάκου, του ευαγούς κλήρου και των ευλαβών προσκυνητών, από την πόλη της Νιγρίτης, τις Σέρρες, την ευρύτερη περιοχή και τους γειτονικούς Νομούς, οι οποίοι, όλες αυτές τις ημέρες, προσήλθαν, με έναν εντυπωσιακώς συγκινητικό τρόπο, για να προσκυνήσουν και να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες, με αισθήματα ιεράς συγκινήσεως και εν Χριστώ ευγνωμοσύνης, για τα όσα θαυμάσια και εξαίσια, επεφύλαξε για την Εκκλησία Του, η χάρις του μεγάλου Ιεράρχου Αγίου Νεκταρίου.

Ακολούθως, στις 11:30 το πρωί, τα παιδιά των κατηχητικών Συνάξεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών και οι «Λαζαρίνες» του Πανηπειρωτικού Συλλόγου, της Θρακικής Εστίας και του Εργαστηρίου ΛαογραφικώνΜελετών και Παραδοσιακών Χορών «Ο Πύρρος» Σερρών, έψαλαν με τις γλυκόλαλες φωνές τους, στον Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη κ. Θεολόγο, τα πατροπαράδοτα κάλαντα του Αγίου Λαζάρου.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε στο Επισκοπείο Σερρών, τα 80 και πλέον παιδιά, συνοδευόμενα από τις κατηχήτριες και τα μέλη των ως είρηται Συλλόγων και άκουσε, από τους μικρούς αγγελιοφόρους της Αναστάσεως, τα παραδοσιακά κάλαντα.

Τα παιδιά ενδεδυμένα τις παραδοσιακές τους στολές, ευχαρίστησαν, με τον δικό τους αγνό και ανεπιτήδευτο τρόπο, τον πνευματικό τους πατέρα, για την πατρική του δοχή και αγάπη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, επαίνεσε εγκαρδίως τις κατηχήτριες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Σερρών, για το επιτελούμενο κατηχητικό έργο, καθώς και τα μέλη του Πανηπειρωτικού Συλλόγου, της Θρακικής Εστίας και του Εργαστηρίου Λαογραφικών Μελετών και Παραδοσιακών Χορών «Ο Πύρρος» Σερρών, για την σπουδαιοτάτη, πολυετή, καρποφόρο, πολιτιστική και πνευματική προσφορά των ιστορικών αυτών Συλλόγων στη κοινωνία και κυρίως στη νεολαία των Σερρών.

Η ελληνοχριστιανική μας ταυτότητα, όπως αυτή εκφράζεται στην ίδια τη ζωή, εξασφαλίζει στο έθνος μας ανθεκτικότητα, συνέχεια, ομορφιά, φως κι ελπίδα.

Εμπνευσθείτε από την αγία πίστη μας και αντισταθείτε στην πνευματική φτώχεια και την ισοπέδωση, τόνισε χαρακτηριστικώς ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος γέμισε τα καλαθάκια των παιδιών με τα παραδοσιακά «φιλέματα-αυγά» και με άλλες «ευλογίες», προσφέροντας σε όλους, μικρούς και μεγάλους, την πατρική του ευχή, για ευλογημένη και ψυχοσωτήριο Ανάσταση.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων