14/09/2023 14/09/2023 Με μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευφροσύνης, εορτάσθηκε λειτουργικώς η εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα και περικαλλέστατο ομώνυμο ιερό Ναό της πόλεως των Σερρών. Αφ’ εσπέρας της εορτής, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, τελέσθηκεο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον ως είρηταιεορτάζοντα...
14 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:35

Βρεσθένης Θεόκλητος: «Σταυρός,η ωραιότης και η δόξα της Εκκλησίας»

Διαδώστε:
Βρεσθένης Θεόκλητος: «Σταυρός,η ωραιότης και η δόξα της Εκκλησίας»

Με μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευφροσύνης, εορτάσθηκε λειτουργικώς η εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα και περικαλλέστατο ομώνυμο ιερό Ναό της πόλεως των Σερρών.

Αφ’ εσπέρας της εορτής, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, τελέσθηκεο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον ως είρηταιεορτάζοντα ιερό Ναό χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και του οικείου Ποιμενάρχου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. Τον θ. λόγο εκήρυξε ο χοροστατώνΣεβ. Λαγκαδά, ο οποίος αναφέρθηκε με θεολογικό και γλαφυρό τρόπο στην αγιαστική και σωστική παρουσία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην ζωή και τον πνευματικό αγώνα των πιστών.

Σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό συλλείτουργο συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, με την συμπροσευχητική παρουσία του Βουλευτού Σερρών κ. Θ. Λεονταρίδη, του Αντιπεριφερειάρχου Σερρών κ. Π. Σπυροπούλου, του Δημάρχου Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφη και μεγάλου πλήθους ευσεβών χριστιανών, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη και την ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος με δυνατό και διδακτικό λόγο μίλησε για το μυστήριο του Σταυρού, που αποτελεί την δόξα και την ωραιότητα της Εκκλησίας αλλά και το στήριγμα και πηγή δυνάμεως και εμπνεύσεως των πιστών.

Ο Μητροπολίτης Σερρών μίλησε με συγκίνηση για το δράμα των κατοίκων της Θεσσαλίας

Προ της απολύσεως της θ. Μυσταγωγίας τελέσθηκε η ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, σύμφωνα με το εκκλησιαστικό τυπικό.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, αφού ευχαρίστησε θερμότατα τους Σεβ. Αρχιερείς για την κατά πάντα ευλογητή και χαροποιό παρουσία τους στον εφετεινό εορτασμό του Τιμίου Σταυρού, αναφέρθηκε με συγκίνηση στο δράμα των κατοί­κων της Θεσσαλίας, οι οποίοι τόσο αναπάντεχα κτυπήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από την καταστροφική μανία σφοδρών πλημμυρών, ηοποία άφησε πίσω της ανθρώπινα θύματα, εκατοντάδες αστέγους και πολλές υλικές ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο και τις καλλιέργειες και εκάλεσε τον λαό του Θεού να σταθεί αλληλέγγυος στις πολλές και πιεστικές ανάγκες των χειμαζομένων συνανθρώπων μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων