19/01/2024 19/01/2024 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου, επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Μακαρίου, ο άγων τα ονομαστήριά του Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος πρωθιερούργησε την Θεία Λειτουργία. Συνιερούργησαν οι Μητροπολίτες Σερρών κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος. Συμμετείχε πλήθος Ιερέων και Μοναχών της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου,...
19 Ιανουαρίου, 2024 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2024 - 17:37

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου, επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Μακαρίου, ο άγων τα ονομαστήριά του Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος πρωθιερούργησε την Θεία Λειτουργία. Συνιερούργησαν οι Μητροπολίτες Σερρών κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Συμμετείχε πλήθος Ιερέων και Μοναχών της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, εκπαιδευτικοί και σπουδαστές της πόλης και πολλοί πιστοί, οι οποίοι προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν και ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Τη διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε, κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος ανέπτυξε πτυχές του βίου του Οσίου Μακαρίου και εξήγησε πώς η Εκκλησία τιμά και γεραίρει ὀσους με την πίστη, τις συγγραφές, την άσκηση, τη διδασκαλία και το αίμα τους έδωσαν τη μαρτυρία του Κυρίου στον κόσμο.

Ευχαρίστησε και συνεχἀρη τους σπουδαστές για την παρουσία τους και τους προέτρεψε να διαφυλάξουν τις πατρώες παραδόσεις και να καταστούν θεματοφύλακες των διαχρονικών αξιών και παραδόσεων του Γένους μας. ενώ ευχήθηκε εξ ονόματος όλων των παρισταμένων στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο πολυχρόνιο, υγιή, καρποβριθή, θεοφιλή και λαοφιλή Αρχιερατεία.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τους ύμνους της οποίας απέδωσε μελωδικώτατα η Νεανική Χορωδία, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ευχαρίστησε με εγκαρδίους λόγους τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τους τα πρώτα φέροντες και τον πιστό Λαό, και, ακολούθως παρέθεσε σε όλους στην Αίθουσα του Ναού εκκλησιαστική δοχή.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου και ευχήθηκε στην Ηγουμένη και τις εγκαταβιούσες εκεί Μοναχές.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, θα μεταβεί στά Ἰωάννινα, προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, και εν συνεχεία στην Καρδίτσα για να ευχηθεί στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο.

Την Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, θα μεταβεί, για υπηρεσιακούς λόγους στην ιερά νήσο Τήνο.

Την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το εσπέρας της ίδιας μέρας και την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, θα προστεί της Πανηγύρεως του επί της οδού Αχαρνών Ιερού Ναού της Οσίας Ξένης, Μετοχίου της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

    

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων