06/02/2020 06/02/2020 Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος, προστάτου των αμπελουργών, εορτάστηκε με λαμπρότητα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος, στην Γεράνεια. Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι Ιερείς π. Βασίλειος και π. Νέστορας. Ακολούθησε η αρτοκλασία και ο αγιασμός, για την καρποφορία των αγρών. Στη συνέχεια ανέγνωσαν τις ευχές του Αγίου Τρύφωνος υπέρ ευφορίας των καρπών της...
06 Φεβρουαρίου, 2020 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2020 - 16:50

Εορτή του Αγίου προστάτου των αμπελουργών στη Σιάτιστα

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου προστάτου των αμπελουργών στη Σιάτιστα

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος, προστάτου των αμπελουργών, εορτάστηκε με λαμπρότητα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος, στην Γεράνεια.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι Ιερείς π. Βασίλειος και π. Νέστορας. Ακολούθησε η αρτοκλασία και ο αγιασμός, για την καρποφορία των αγρών. Στη συνέχεια ανέγνωσαν τις ευχές του Αγίου Τρύφωνος υπέρ ευφορίας των καρπών της γης.

Άλλωστε, η εορτή του Αγίου συμπίπτει με την περίοδο κατά την οποία αρχίζει η σημαντικότερη αμπελουργική φροντίδα, που είναι το κλάδεμα των αμπελιών. Οι γεωργοί και οι αμπελουργοί παίρνουν τον αγιασμό και ραντίζουν τα χωράφια τους και τα αμπέλια τους.

 

 

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, οι Ιερείς ευλόγησαν με τον αγιασμό τα μέλη του Συλλόγου Αμπελουργών – Οινοπαραγωγών Σιάτιστας, «Ο Άγιος Τρύφων», καθώς και όλο το εκκλησίασμα. Τα μέλη του Συλλόγου Αμπελουργών, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, κερνούσαν σε όλους όσοι εκκλησιάστηκαν δικό τους τσίπουρο και λουκούμι. Όλοι ανταπέδιδαν ευχές για καλές δουλειές και καλή χρονιά με ανταμοιβή των κόπων τους.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων