10/05/2020 10/05/2020 Εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου του θαυματουργού, προστάτου όλων των οδηγών, στο ομώνυμο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου, χτισμένο σε υψόμετρο 945 μέτρα δυτικά της Γεράνειας, στη Σιάτιστα. Την Παρασκευή το απόγευμα την 8η Μαΐου 2020, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, από τους ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα. Το...
10 Μαΐου, 2020 - 20:55
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2020 - 21:00

Οι χριστιανοί δεν ονομάζονται «κοινό» αλλά είναι «πιστοί χριστιανοί»

Διαδώστε:
Οι χριστιανοί δεν ονομάζονται «κοινό» αλλά είναι «πιστοί χριστιανοί»

Εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου του θαυματουργού, προστάτου όλων των οδηγών, στο ομώνυμο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου, χτισμένο σε υψόμετρο 945 μέτρα δυτικά της Γεράνειας, στη Σιάτιστα.

Την Παρασκευή το απόγευμα την 8η Μαΐου 2020, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, από τους ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Το πρωί του Σαββάτου 9 Μαΐου 2020, εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανάσιο συλλειτουργώντας με τους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Βασίλειο και π. Νέστορα, και τον Διάκονο Αριστείδη.

 

 

Προ του κοινωνικού ομίλησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος τόνισε τα εξής:

«…Κάθε φορά που γιορτάζει ένας Άγιος, γιορτάζει ολόκληρη η Εκκλησία, και όλοι οι πιστοί έρχονται στους Ναούς. Έρχονται από αγάπη στον Χριστό, στην Παναγία και στους Αγίους. Δεν έρχονται για να παρακολουθήσουν μία παράσταση ή μία τελετή, αλλά για να συμμετάσχουν στην Θεία Μυσταγωγία. Γι’ αυτό οι χριστιανοί δεν ονομάζονται «κοινό» αλλά είναι «πιστοί χριστιανοί», που συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις ακολουθίες και κυρίως στο μυστήριο της Θείας Λειτουργίας.

Οι χριστιανοί δεν έρχονται να καλύψουν τα ψυχολογικά και συναισθηματικά κενά αλλά να εκφράσουν την πίστη τους και την αγάπη προς τον Θεό».

Και τελείωσε με τις ευχές, «Να έχουμε πλούσια τη χάρη και την ευλογία του Κυρίου Ιησού Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Αγίου Χριστοφόρου και των άλλων Αγίων».

 

 

 

 

 

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου στους διαδρόμους του άλσους και γύρω από τον Ιερό Ναό. Στη συνέχεια τελέστηκε η Αρτοκλασία στο προαύλιο του Ιερού Ναού. Μετά τη διανομή του αντιδώρου και της αρτοκλασίας, οι αυτοκινητιστές (οδηγοί Ταξί) της πόλεως Σιατίστης προσέφεραν στο κόσμο λουκούμια και μπισκότα, και ο κόσμος τους ευχόταν «καλά δρομολόγια».

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή ευχαριστεί όλους εκείνους που βοήθησαν στον καθαρισμό του Ιερού Ναού και στον ευπρεπισμό των εξωτερικών χώρων και του υπέροχου άλσους.

Ας προσέχουμε όλοι μας, όσο είναι δυνατόν, να διατηρούμε όλους αυτούς τους χώρους καθαρούς και ευπρεπισμένους. Είναι σεβασμός στη φύση, η οποία είναι δώρο του Θεού. Είναι σεβασμός στον Θεό! Είναι σεβασμός στον άνθρωπο, ο οποίος, τελικά, αυτός είναι που κερδίζει, χαίρεται και απολαμβάνει.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων