30/10/2019 30/10/2019 Με αρχαιοπρεπή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων. Προηγήθηκε το μικρό απόδειπνο, ο εσπερινός του Αγίου Ιακώβου, ο όρθρος, το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου και στην συνέχεια η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία....
30 Οκτωβρίου, 2019 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2019 - 21:23

ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Από την Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

Διαδώστε:
ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Από την Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

Με αρχαιοπρεπή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων.

Προηγήθηκε το μικρό απόδειπνο, ο εσπερινός του Αγίου Ιακώβου, ο όρθρος, το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου και στην συνέχεια η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία. Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι Ιερείς π. Βασίλειος Βασίλειου και π. Νέστορας Γκουρομίσιος και παρακολούθησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί.

Αυτή η Θεία Λειτουργία των πρώτων χριστιανικών αιώνων, που διαδόθηκε υπό το όνομα του Αγίου Ιακώβου, ανήκει στον λεγόμενο Συριακό ή Αντιοχειανό λειτουργικό τύπο. Η απόδοσή της στον Άγιο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο, τον πρώτο Επίσκοπο της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων καθώς και οι εσωτερικές ενδείξεις μαρτυρούν ότι, πρόκειται για Λειτουργία, η οποία διαμορφώθηκε στα Ιεροσόλυμα και στη συνέχεια διαδόθηκε σε άλλες πόλεις της Παλαιστίνης, στη Συρία, την Αραβία, το Σινά, την Αίγυπτο, την Ελλάδα και στις Σλαβικές χώρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων