16/03/2022 16/03/2022 Η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από την Ιερά Μονή Μικροκάστρου, την Κυριακή της Ορθοδοξίας.  Η υποδοχή της Εικόνας έγινε στις 5.30 το απόγευμα στην είσοδο της πόλης στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα, από τους Ιερείς της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και πλήθος...
16 Μαρτίου, 2022 - 21:39
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2022 - 21:21

Στον Άγιο Νικόλαο της Γεράνειας υποδέχθηκαν την θαυματουργή Αγία Ελεούσα Μικροκάστρου

Διαδώστε:
Στον Άγιο Νικόλαο της Γεράνειας υποδέχθηκαν την θαυματουργή Αγία Ελεούσα Μικροκάστρου

Η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από την Ιερά Μονή Μικροκάστρου, την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Η υποδοχή της Εικόνας έγινε στις 5.30 το απόγευμα στην είσοδο της πόλης στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα, από τους Ιερείς της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και πλήθος κόσμου.

Με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βοΐου η εικόνα συνοδεύτηκε μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, όπου τελέστηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κοζάνης.

Η Αγία Εικόνα θα παραμείνει στην Ενορία μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, απ’ όπου και θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Μικροκάστρου.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ελεούσας τοποθετείται χρονολογικά τον 12ο αιώνα. και αγιογραφείται ως Βρεφοκρατούσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων