23/03/2022 24/03/2022 Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 στη Σιάτιστα, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (Εξομολογητική)» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης στο πλαίσιο...
23 Μαρτίου, 2022 - 16:57
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2022 - 2:28

«Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα» στο επίκεντρο της συνεργασίας Ι.Π.Ε. – Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου

Διαδώστε:
«Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα» στο επίκεντρο της συνεργασίας Ι.Π.Ε. – Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 στη Σιάτιστα, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (Εξομολογητική)» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου – Σιάτιστας, τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο οποίος επευλόγησε τις επιμορφωτικές συναντήσεις, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

 

 

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος Αιδεσ. Πρωτοπρ. Ιωάννη Κότσεα για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά του στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου. Στη συνέχεια ο Αν. Διευθυντής του Ι.Π.Ε. μίλησε για το αντικείμενο του προγράμματος «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (Εξομολογητική)» και ειδικότερα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ποιμαντική της Εκκλησίας λειτουργεί πάντα με προληπτικό και ταυτόχρονα θεραπευτικό ρόλο και ότι το χρέος του εκκλησιαστικού λόγου είναι να προσφέρει στον άνθρωπο κάθε εποχής απαντήσεις και λύσεις στα ζητήματα που τον απασχολούν, στη βάση των ευαγγελικών εντολών και στην προοπτική της σωτηρίας.

Το πρόγραμμα παρακολουθούν τριάντα επτά κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις επόμενες συναντήσεις οι οποίες θα γίνουν εξ αποστάσεως, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν κατά σειρά οι: κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος – Επικ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλλιακμάνης – Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Πρωτοπρ. Χριστόφορος Χρόνης – Δρ. Θεολογίας, διδάσκων στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α., κ. Βασίλειος Φανάρας – Επικ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Πρωτοπρ. Αθανάσιος Γκίκας – Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., κ. Μιλτιάδης Βάντσος – Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κ. Χρυσόστομος Σταμούλης – Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, ο π. Θεολόγος, θα πραγματοποιήσει τον απολογισμό του προγράμματος και την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων