21/08/2023 21/08/2023 Την ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου στη Βλαχάβα τέλεσε την Κυριακή 20 Αυγούστου το πρωί ο  Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Αναλυτικότερα, το πρωί τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος, και στη συνέχεια άρχισε η τελετή των εγκαινίων με τη λιτανεία των ιερών λειψάνων τρεις φορές γύρω από τον Ναό....
21 Αυγούστου, 2023 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2023 - 20:53

Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου στη Βλαχάβα

Διαδώστε:
Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου στη Βλαχάβα

Την ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου στη Βλαχάβα τέλεσε την Κυριακή 20 Αυγούστου το πρωί ο  Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Αναλυτικότερα, το πρωί τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος, και στη συνέχεια άρχισε η τελετή των εγκαινίων με τη λιτανεία των ιερών λειψάνων τρεις φορές γύρω από τον Ναό.

Μετά από την είσοδο στον ναό, έγινε ο καθαγιασμός της Αγίας Τραπέζης αφού ακολουθήθηκε όλο το τελετουργικό.

Ακολούθησε ο καθαγιασμός του Ναού στις τέσσερις πλευρές του, κατά τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος τις σφράγισε με το μονόγραμμα του Χριστού, και το άναμμα της κανδήλας της Αγίας Τραπέζης.

Αφού ολοκληρώθηκε η τελετή των εγκαινίων, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία.

Σημειώνεται ότι ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Βλαχάβας θεμελιώθηκε το 2004 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κυρό Σεραφείμ και ανεγέρθη με δαπάνες της Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων.

Πηγή: Τα Μετέωρα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων