16/03/2023 16/03/2023 Με την ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως κατά την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, θα μεταφερθεί στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας, κατά το ειωθός, η σεβασμία ιερά Εικόνα της Σταυρώσεως του Χριστού, η οποία φυλάσσεται για λόγους ασφαλείας στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Αγίων Μετεώρων, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών. Η υποδοχή της...
16 Μαρτίου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2023 - 13:29

Εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας

Διαδώστε:
Εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας
Με την ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως κατά την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, θα μεταφερθεί στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας, κατά το ειωθός, η σεβασμία ιερά Εικόνα της Σταυρώσεως του Χριστού, η οποία φυλάσσεται για λόγους ασφαλείας στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Αγίων Μετεώρων, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Η υποδοχή της σεβασμίας Ιεράς Εικόνος και οι Ιερές Ακολουθίες, θα τελεσθούν σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

Το Σάββατο 18 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ. η υποδοχή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, της σεβασμίας ιεράς Εικόνος στο προαύλιο του Ιερού Ναού, και αμέσως μετά θα τελεσθεί ο Εσπερινός της εορτής.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου και από ώρα 7:00 π.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου, η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Το απόγευμα και ώρα 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός. Αμέσως μετά το τέλος του Εσπερινού η ιερά Εικόνα θα επιστρέψει στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.

Σε όλες τις λατρευτικές συνάξεις θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων