15/12/2023 16/12/2023 Στην Χρυσομηλιά Καλαμπάκας βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Πρόκειται για ορεινό χωριό της Μητροπολιτικής του περιφέρειας, το οποίο παραμένει ζωντανό χάρις στην πολυτεκνία των κατοίκων του. Εκεί, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις σχολικές μονάδες του χωριού (παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο), με σκοπό να...
15 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2023 - 1:51

Επίσκεψη Μητροπολίτη Σταγών σε σχολικές μονάδες στην ορεινή Χρυσομηλιά Καλαμπάκας

Διαδώστε:
Επίσκεψη Μητροπολίτη Σταγών σε σχολικές μονάδες στην ορεινή Χρυσομηλιά Καλαμπάκας

Στην Χρυσομηλιά Καλαμπάκας βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Πρόκειται για ορεινό χωριό της Μητροπολιτικής του περιφέρειας, το οποίο παραμένει ζωντανό χάρις στην πολυτεκνία των κατοίκων του. Εκεί, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις σχολικές μονάδες του χωριού (παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο), με σκοπό να ευχηθεί στους μικρούς Μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό για τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, αφού μοίρασε δώρα σε όλους τους μαθητές, τους μίλησε για την σημασία των Χριστουγέννων και επεσήμανε ότι μόνο στην Εκκλησία μπορούν να ζήσουν τα αληθινά Χριστούγεννα και να γεννηθεί ο Χριστός στις καρδιές τους.

Στάθηκε ιδιαίτερα στους γονείς του ορεινού χωριού, οι οποίοι παρά τις αντίθετες σειρήνες της σύγχρονης εποχής, εκείνοι αντιστέκονται με το να διαμένουν στα χωριά μας και να αποκτούν πολύτεκνες οικογένειες.

Τέλος, ευχήθηκε ιδιαιτέρως στους δασκάλους των σχολείων, τους οποίους συνεχάρη, αφού υποβάλλονται καθημερινώς στον κόπο μετακίνησής τους στην Χρυσομηλιά υπό αντίξοες συνθήκες μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και τις καταστροφικές συνέπειες που είχαν στο οδικό δίκτυο.

Μάλιστα, κατά την επιστροφή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος συνάντησε επιτελείο του Ελληνικού Στρατού, το οποίο κατασκευάζει γέφυρα με σκοπό την ομαλή μετακίνηση των κατοίκων στις απόμακρες περιοχές του Nομού Τρικάλων.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων