04/10/2020 04/10/2020 Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.Θεόκλητος, τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας χρονικής περιόδου στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας , παρουσία του Διευθυντού αυτής κ.Δημητρίου Μανούση, των καθηγητών και των μαθητών της. Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος στο λόγο του, αναφέρθηκε αρχικά στην επιτακτική...
04 Οκτωβρίου, 2020 - 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2020 - 14:26

“Επιτακτική ανάγκη η διατήρηση της Εκκλησιαστικής μουσικής”

Διαδώστε:
“Επιτακτική ανάγκη η διατήρηση της Εκκλησιαστικής μουσικής”

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.Θεόκλητος, τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας χρονικής περιόδου στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας , παρουσία του Διευθυντού αυτής κ.Δημητρίου Μανούση, των καθηγητών και των μαθητών της.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος στο λόγο του, αναφέρθηκε αρχικά στην επιτακτική ανάγκη διατήρησης της εκκλησιαστικής μουσικής, γεγονός που αποτελεί ευθύνη της σχολής μιας και η βυζαντινή μουσική έχει τις ρίζες της στην ελληνική.

Ακολούθως, τόνισε την αξία της εκκλησιαστικής μουσικής, καθώς εκείνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πίστης μας. Ένα ακόμη σημείο στο οποίο στάθηκε είναι ο ρόλος του ιεροψάλτη στην ορθόδοξη λατρεία, ο οποίος οφείλει ως εκπρόσωπος του λαού ενώπιον του Θεού να είναι σοβαρός, ώστε να εμπνέει την προσευχή των πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων