06/02/2021 06/02/2021 Εφέτος η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, του προστάτου των ασθενών με λοιμώδεις νόσους, θα είναι ξεχωριστή και θα εορτασθεί στην πόλη της Καλαμπάκας με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια. Αμέτρητα τα θαύματα του Αγίου που επιτελεί. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη της χάριτος του Αγίου για να μας προφυλάττει από τον μολυμαστικό ιό του κορωνοϊού,...
06 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2021 - 14:00

Η τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη της Καλαμπάκας

Διαδώστε:
Η τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη της Καλαμπάκας

Εφέτος η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, του προστάτου των ασθενών με λοιμώδεις νόσους, θα είναι ξεχωριστή και θα εορτασθεί στην πόλη της Καλαμπάκας με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.

Αμέτρητα τα θαύματα του Αγίου που επιτελεί. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη της χάριτος του Αγίου για να μας προφυλάττει από τον μολυμαστικό ιό του κορωνοϊού, αφού είναι ο Άγιος, που έχει το χάρισμα να διώχνει και να εξαφανίζει διά της Χάριτος του Θεού τις μολυσματικές ασθένειες.

Όπως είναι πανορθοδόξως γνωστό, η τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους φυλάσσεται ευλαβικά ως τιμαλφέστατο κειμήλιο, στην Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου Μετεώρων και αποτελεί για την Μητρόπολή μας μεγίστη ευλογία.

Το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιερας Μονής του Αγίου Στεφάνου, αποφάσισε να μεταφερθεί για τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία η τιμία κάρα του Αγίου Χαραλάμπους, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, προκειμένου να τελεσθεί η εορτή του Αγίου, στην πόλη της Καλαμπάκας και έτσι να δοθεί η ευκαιρία όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί να μετέχουν αυτής της μεγάλης ευλογίας να προσκυνήσουν την τιμία και θαυματουργό Κάρα του Αγίου, το ιερότατον αυτό και πάνσεπτο κειμήλιο της Ορθοδοξίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς το Ηγουμενοσυμβούλιο της σεβασμίας αγιομετεωριτικής Μονής του Αγίου Στεφάνου, για την μεγάλη αυτή ευλογία της κομίσεως της τιμίας κάρας του Αγίου στην Καλαμπάκα, κατά την ημέρα της πανηγύρεως αυτού και εύχεται προς την Ηγουμένη και τις Αδελφές να τους το ανταποδώσει ο Θεός με υγίεια πνευματική και σωματική και με ουράνια αγαθά.

Το Πρόγραμμα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους έχει ως κάτωθι:

-Τρίτη 9 Φεβρουαρίου παραμονή της εορτής, και ώρα 17. 30, Υποδοχή της τιμίας Κάρας στα Προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Βησσαρίωνος και εν συνεχεία θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Μετά το πέρας θα ψαλεί ειδική Παράκληση προς τον Άγιο για τα λοιμώδη νοσήματα και μέχρι τις 9 το βράδυ θα πραγματοποιείται το προσκύνημα.

Κατόπιν η τιμία κάρα δια του Μητροπολιτικού αυτοκινήτου, θα περιέλεθει την πόλη της Καλαμπάκας προς αγιασμόν και ευλογίαν των κατοίκων αυτής.

-Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, κυρία ημέρα της εορτής του Αγίου, θα τελεσθεί η Αρχιερατική πανηγυρική θεία Λειτουργία.

11.30 π. μ. θα ψαλεί η Παράκληση προς τον Άγιο και ακολούθως η τιμία Κάρα θα αναχωρήσει για να επιστρέψει στη Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου όπου φυλάσσεται και όπου κάθε πιστός θα έχει τη δυνατότητα να την προσκυνήσει.

“Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί μας, όπως κατά τη διάρκεια των ιερών Ακολουθιών και κατά τη διάρκεια της προσκυνήσεως να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ των καθώς και τα προβλεπόμενα μέτρα που ισχύουν γιά τον περιορισμό της μεταδόσεως του κορωνοϊού”, αναφέρει η Μητρόπολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων