07/01/2022 07/01/2022 Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της του Θεού Επιφανείας, στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου. Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη...
07 Ιανουαρίου, 2022 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2022 - 19:00

Μεγαλόπρεπη εορτή Θεοφανείων στον Πηνειό ποταμό

Διαδώστε:
Μεγαλόπρεπη εορτή Θεοφανείων στον Πηνειό ποταμό

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της του Θεού Επιφανείας, στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου. Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, του Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων κ. Θεοδώρου Αλέκου και των λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Στην σύντομη προσλαλιά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο κ. Θεόκλητος μίλησε για την σημασία της εορτής των Θεοφανείων και την δυνατότητα που μας δίνει ο Θεός με το γεγονός αυτό, να τον δεχθούμε στις καρδιές μας αφού πρώτα δημιουργήσουμε οι ίδιοι τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. «Ἐπεφάνη ἡ Χάρις τοῦ Θεοῦ ἡ σωτήριος πᾶσιν ἀνθρώποις» σημείωσε, “και αυτό είναι που δίνει σε όλη την ανθρωπότητα την χαρά και την αισιοδοξία που χρειάζεται”. “Στην Εκκλησία” τόνισε, “δεν υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων. Όλοι γινόμαστε δεκτοί με τον ίδιο τρόπο και την ίδια αγάπη, με σκοπό την μεταμόρφωση του καθενός μας”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης μετέβη στον Πηνειό ποταμό, όπου τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του θεσσαλικού ποταμού, ευλογώντας με αυτό τον τρόπο την περιφέρεια της Μητροπόλεώς του αλλά και ολόκληρο τον Νομό Τρικάλων και την Θεσσαλία, αφού ο Πηνειός ποταμός διασχίζει μεγάλο μέρος της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων