26/08/2021 26/08/2021 Στην πολυσυζητημένη έλευση της κούκλας Αμάλ και στα σχόλια που έχουν ακουστεί αναφορικά με τις αντιρρήσεις του και την απαγόρευση που επέβαλλε σε χώρους δικαιοδοσίας του αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, σε σημερινή του συνέντευξη στο τοπικό ραδιόφωνο των Τρικάλων «Ραδιοφωνική Λέσχη Τρικάλων 97,6». Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα « Για το συγκεκριμένο...
26 Αυγούστου, 2021 - 20:14
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2021 - 20:29

«Δεν είχαμε καν ενημέρωση για το τι ήθελε η Αμάλ στον ναό»

Διαδώστε:
«Δεν είχαμε καν ενημέρωση για το τι ήθελε η Αμάλ στον ναό»

Στην πολυσυζητημένη έλευση της κούκλας Αμάλ και στα σχόλια που έχουν ακουστεί αναφορικά με τις αντιρρήσεις του και την απαγόρευση που επέβαλλε σε χώρους δικαιοδοσίας του αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, σε σημερινή του συνέντευξη στο τοπικό ραδιόφωνο των Τρικάλων «Ραδιοφωνική Λέσχη Τρικάλων 97,6».

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

« Για το συγκεκριμένο συμβάν, ο Μητροπολίτης δεν ανακατεύτηκε πουθενά, για το αν θα έρθει η κούκλα ή δεν θα έρθει. Εμείς απαγορεύουμε να πάει σε θρησκευτικούς χώρους, ειδικά όταν μάθαμε ότι στο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου θα γίνει ένα δρώμενο, για το οποίο εμείς δεν είχαμε ενημέρωση και δεν τους έδωσε κανένας το δικαίωμα να πάνε εκεί. Αυτό απαγόρευσα· εκείνο που αφορούσε εμένα, άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με όλο αυτό το φιάσκο με την κούκλα.

Έχει δείξει η εκκλησία μας ότι δεν είναι ξενοφοβική. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που περιθάλπουμε ανθρώπους, που έχουν ανάγκη. Η Μητρόπολη απαγόρευσε μόνο την έλευση σε θρησκευτικούς χώρους. Δεν είπαμε ότι υπάρχει φόβος να αλλοιωθεί το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών, αλλά γιατί εκεί μπορούν όλοι να τρέξουν πίσω από τη μαριονέτα και εμένα με σταμάτησε η αστυνομία να κάνω την λιτανεία της Παναγίας στο προαύλιο της εκκλησίας;

Καμία αντίρρηση δεν θα είχα αν διερχόταν από τον κεντρικό δρόμο της Καλαμπάκας· αυτό είναι θέμα Δήμου. Το να ανέβει, όμως, στον Ιερό Ναό και χωρίς να έχουμε καν ενημέρωση δε γίνεται».

Αυτή ήταν η απάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου, ο οποίος -κατά κάποιο τρόπο- τέθηκε σε σύγκριση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο από τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, που απάντησε χθες σε ερωτήσεις του ίδιου ραδιοφωνικού σταθμού σχετικά με το ταξίδι της Αμάλ στα Τρίκαλα και πάντα με αφορμή τις αντιδράσεις στον Δήμο Μετεώρων

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών δεν εμπλέκεται στα πολιτικά δρώμενα»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ερωτηθείς για το αν θα συναποφάσιζε με τον οικείο Μητροπολίτη για τη διοργάνωση πολιτιστικών και θεατρικών δρώμενων, απάντησε με νόημα: «Προς τιμήν του ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών δεν εμπλέκεται στα πολιτικά δρώμενα και αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί. Κάνει τη δουλειά του, την κάνει πολύ καλά και αφήνει εμάς να κάνουμε αυτά που μας έχει τάξει ο λαός. Εκείνον ο Θεός και εμάς ο λαός».

Νωρίτερα, υπενθύμισε τη στάση των Τρικαλινών από το 2016, με την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων, τονίζοντας πως δεν θα έδιωχνε κανένα παιδί:

«Από το 2016 και μετά στα Τρίκαλα πέρασαν πάνω από 3.000 – 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Περίπου 2.000 παιδιά βρήκαν προσωρινά στέγη, ασφάλεια, τροφή, υγειονομική περίθαλψη.
Δε θα έδιωχνα ποτέ κανένα, μα κανένα παιδί, όπως και κανένας Τρικαλινός».

Ακόμα, αναφέρθηκε στο θετικό παράδειγμα των Τρικάλων και στην απουσία κάθε αλλόθρησκης επιρροής: «Νομίζω πως δείξαμε τον δρόμο, μετά από τόσους ανθρώπους που πέρασαν, ότι ούτε το χριστιανικό μας αίσθημα απωλέσαμε, ούτε αλλαξοπιστήσαμε, ούτε αναπτύξαμε ξενοφοβικές θέσεις», κάνοντας, ωστόσο, κι ένα δεικτικό σχόλιο:

«Αλίμονο σε αυτόν που φοβάται ότι θα κλονιστεί από μία κούκλα. Μάλλον θα πρέπει να ανησυχεί λίγο για τα επίπεδα του χριστιανισμού του».

Τέλος, απηύθυνε έκκληση να μη δημιουργηθεί συνωστισμός κατά την εκδήλωση:

«Απευθύνω παράκληση στους πολίτες να μην έρθουν μαζικά, για να μην έχουμε συγχρωτισμούς, αλλά και να μη χαθεί το μήνυμα από κραυγές για το ότι δεν έγιναν λιτανείες (παρότι αυτό δεν είναι δική μας αρμοδιότητα)».

Υπενθυμίζεται ότι η κούκλα απεικονίζει μια 9χρονη προσφυγοπούλα από τη Συρία, που ταξιδεύει από τη μακρινή Γκαζιαντέπ στην Ευρώπη και επισκέπτεται 70 ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων τα Τρίκαλα, την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, στις 19:30.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων