17/07/2023 17/07/2023 Τις ομορφιές των Μετεώρων παρουσίασε το μεγαλύτερο Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1 σε ένα ρεπορτάζ με τίτλο “Grece, Les Monasteres Haut Perches”. Στην ιστοσελίδα του Γαλλικού καναλιού αναφέρεται: Είναι μια από τις πιο μυστηριώδεις ανακαλύψεις στην Ελλάδα, βραχώδεις κορυφές που σχηματίστηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια. Στις κορυφές τους, τα μοναστήρια έχουν θέα στους γκρεμούς σε ύψος...
17 Ιουλίου, 2023 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2023 - 16:04

Τα Μετέωρα στο μεγαλύτερο Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Τα Μετέωρα στο μεγαλύτερο Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις ομορφιές των Μετεώρων παρουσίασε το μεγαλύτερο Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1 σε ένα ρεπορτάζ με τίτλο “Grece, Les Monasteres Haut Perches”.

Στην ιστοσελίδα του Γαλλικού καναλιού αναφέρεται:

Είναι μια από τις πιο μυστηριώδεις ανακαλύψεις στην Ελλάδα, βραχώδεις κορυφές που σχηματίστηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια. Στις κορυφές τους, τα μοναστήρια έχουν θέα στους γκρεμούς σε ύψος άνω των 600 μέτρων. Για να τα φτάσετε με τα πόδια, χρειάζεται λίγη προσπάθεια, η ευκαιρία για μια ωραία πεζοπορία στο δάσος.

Στο δρόμο μας, φτάνουμε μπροστά σε ένα πρώτο μοναστήρι, χτισμένο στον ίδιο τον βράχο, τον 14ο αιώνα. Τα μοναστήρια χτίστηκαν από μοναχούς για να απομονωθούν και να έρθουν πιο κοντά στον Θεό. Εξακολουθούν να κατοικούνται έξι, τα οποία τελικά φαίνονται μετά από δύο ώρες περπάτημα.

Είναι εκπληκτικό να βλέπεις τι έχουν φτιάξει χωρίς μηχανήματα. Είναι γαλήνιο, είναι συγκινητικό, είναι ήρεμο. Για να νιώσεις αυτή την ηρεμία, πρέπει να μείνεις σε απόσταση. Τα μνημεία έχουν ήδη γεμίσει από τουρίστες ενώ η καλοκαιρινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων