26/02/2024 26/02/2024 Στις 26 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου και στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων πλήθος πιστών συνέρρευσε, παρά την διαρκή και έντονη βροχόπτωση, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα προκειμένου να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο. Το πρωί της Δευτέρας...
26 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2024 - 22:22

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου

Στις 26 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου και στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων πλήθος πιστών συνέρρευσε, παρά την διαρκή και έντονη βροχόπτωση, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα προκειμένου να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο.

Το πρωί της Δευτέρας 26ης Φεβρουαρίου 2024, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την ιερά μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου.

Της Θείας Λειτουργίας πορεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυστόστομος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο άγων τα ονομαστήριά του επιχώριος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμφιπόλεως κ. Χρυσόστομος.

Το θείο λόγο κήρυξε πνευματικώτατα, διδακτικώτατα και παραστατικώτατα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ, Αρχιμ. Βενέδικτος, ο οποίος ομίλησε για τον βἰο του σήμερα τιμωμένου Αγίου Θεοκλήτου, αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία και, κατ’ επέκτασιν, την Εκκλησία και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο, ο οποίος, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών, τους Μοναχούς και τις Μοναχές και τον περιεστώτα λαό για την παρουσία και την ευχητική συμμετοχή τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων