04/03/2023 04/03/2023 Χθες το βράδυ της Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στη Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας και την Α’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, σε κλίμα βαθιάς θλίψης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και υπέρ υγείας και...
04 Μαρτίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2023 - 18:13

Θρηνεί η Καλαμπάκα – Τρισάγιο από τον Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο

Διαδώστε:
Θρηνεί η Καλαμπάκα – Τρισάγιο από τον Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο

Χθες το βράδυ της Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στη Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας και την Α’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, σε κλίμα βαθιάς θλίψης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και υπέρ υγείας και γρήγορης ανάρρωσης των τραυματισθέντων.

Η περιοχή της Καλαμπάκας και του Ν. Τρικάλων θρηνεί τα δικά της παιδιά που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα της κοιλάδας των Τεμπών, τα τρία κορίτσια από το Καστράκι, τις δίδυμες αδερφούλες Θώμη και Χρύσα, καθώς και την πρώτη ξαδερφούλα τους, Αναστασία.

Άστραψε και βρόντηξε το απόγευμα της Παρασκευής από την ιερά μονή των αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας όπου χοροστάτησε, ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος για τις ανθρώπινες παραλείψεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να στείλουν στο θάνατο τόσο άδικα δεκάδες ψυχές ανθρώπων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί δεν έφυγαν από μία θεομηνία, ούτε από κανένα φυσικό φαινόμενο, αλλά έφυγαν από την ανθρώπινη επιπολαιότητα και ανευθυνότητα, όπως έφυγαν και οι άνθρωποι στην Τουρκία με τους σεισμούς, όπως έφυγαν και οι άλλοι αδελφοί μας στο Μάτι”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Όπως τόνισε, «ένα είναι βέβαιο όμως, ότι οι άνθρωποι αυτοί με τον τρόπο που έφυγαν και οποιοδήποτε κρίμα κι αν είχαν στη ζωή τους ξεπληρώθηκε με αυτό τον τρόπο. Σήμερα βρίσκονται στην αγκαλιά του Θεού και αυτό είναι το μόνο βέβαιο», υπογράμμισε για να συμπληρώσει πως «πρέπει εμείς οι άνθρωποι να μάθουμε να είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι στη ζωή μας και να το μάθουμε και στα παιδιά μας. Να τους μάθουμε να είναι άνθρωποι που δεν θα είναι επιπόλαιοι και να γνωρίζουν ότι αυτά τα οποία πράττουν πρέπει να τα κάνουν με ευθύνη συλλογική και με ευθύνη ότι έχουν πάνω στα χέρια τους και άλλους ανθρώπους».

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων έκανε έκκληση προς τους άρχοντες του τόπου, να προσέχουν περισσότερο τους ανθρώπους που βάζουν σε επιτελικές θέσεις και σε θέσεις οι οποίες κρέμονται από τα χέρια τους ανθρώπινες ζωές.

ΠΗΓΗ: www.trikalaola.gr

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων