16/03/2021 16/03/2021 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας λειτούργησε την Κυριακή της Τυρινής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Αιμιλιανού Κλάντζου. Ο νεοχειροτονηθείς, στην ομιλία του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πανάγαθο Θεό που τον αξιώνει να λάβει τον...
16 Μαρτίου, 2021 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2021 - 16:53

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Καλαμπάκα την Κυριακή της Τυρινής

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Καλαμπάκα την Κυριακή της Τυρινής

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας λειτούργησε την Κυριακή της Τυρινής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Αιμιλιανού Κλάντζου.

Ο νεοχειροτονηθείς, στην ομιλία του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πανάγαθο Θεό που τον αξιώνει να λάβει τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης και να γίνει Λειτουργός του Υψίστου. Έπισης, ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, ο οποίος με την πατρική αγάπη που τον διακρίνει, έχει σταθεί δίπλα του σε όλη την πορεία του μέχρι στιγμής, νουθετώντας τον και στηρίζοντάς τον σε κάθε δυσκολία.

Τέλος, δήλωσε ευγνώμων απέναντι στον πνευματικό του πατέρα, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Κωνσταντίνου, καθώς και στα πρόσωπα από το στενό του οικογενειακό περιβάλλον, τα οποία έχουν συνδράμει με διάφορους τρόπους στην εκπλήρωση της ιερατικής του κλίσης.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας των Σταγών, του υπενθύμισε το σημαντικό έργο που από σήμερα αναλαμβάνει, και την ύψιστη τιμή που δέχεται ο Άνθρωπος εν γένει από τον Θεό, υπηρετώντας στο ιερό Θυσιαστήριο. Επεσήμανε, επίσης, τις δυσκολίες που πιθανόν να συναντήσει στην ιερατική του πορεία, καθώς και το πνεύμα ταπεινώσεως και προσευχής που πρέπει να τον διακατέχει.

Τέλος, ο κ. Θεόκλητος ευχήθηκε σε όλους να διανύσουμε το Στάδιον των αρετών με προσευχή, νηστεία, αγάπη, ελεημοσύνη και ταπείνωση ώστε, να φθάσουμε όλοι μαζί να εορτάσουμε το Άγιο Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων