22/05/2020 22/05/2020 Στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της Στρατιωτικής Διοικήσεως του Καστελλόριζου, Δ.Α.Ν. Μεγίστης, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 κατά την οποία αποχώρησε ο κ. Γρηγ. Γαρουφαλιάς και ανέλαβε ο Συνταγματάρχης κ. Αθανάσιος Φωτεινόγλου με την παρουσία του Διοικητού της 95ης ΑΔΤΕ Στρατηγού κ. Δημητρίου...
22 Μαΐου, 2020 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2020 - 14:59

Αλλαγή Διοίκησης της Δ.Α.Ν. Μεγίστης

Διαδώστε:
Αλλαγή Διοίκησης της Δ.Α.Ν. Μεγίστης

Στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της Στρατιωτικής Διοικήσεως του Καστελλόριζου, Δ.Α.Ν. Μεγίστης, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 κατά την οποία αποχώρησε ο κ. Γρηγ. Γαρουφαλιάς και ανέλαβε ο Συνταγματάρχης κ. Αθανάσιος Φωτεινόγλου με την παρουσία του Διοικητού της 95ης ΑΔΤΕ Στρατηγού κ. Δημητρίου Χούπη.

Ο Σεβασμιώτατος είχε πλεύσει στο Καστελλόριζο ώστε να συμμετέχει στον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου και χοροστάτησε το απόγευμα της Τετάρτης στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και μίλησε για τη θεολογία του Σταυρού ο οποίος δεσπόζει στην Ιερά Εικόνα αυτών.

Την  Πέμπτη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους εκκλησιαζομένους για την συμμετοχή τους και ιδιαιτέρως εκείνους που ήλθαν από την Ρόδο εκπροσωπώντας τις Περιφερειακές Αρχές, καθώς και τον Εκκλησιαστικό Τηλεοπτικό σταθμό «Θάρρι», χάριν στον οποίο η Ιερά Πανήγυρις αναμεταδίδεται και διαδικτυακά ανά την υφήλιο. Αναφορά ξεχωριστή και θερμές ευχαριστίες απηύθυνε επίσης στον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Πόλεως Ρόδου και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Παναγιώτη Μανουσάκη, τον Ιατρό κ. Κομνηνό Κουτλινό και τον Μηχανικό κ. Γεώργιο Καραβέλατζη, οι οποίοι διηκόνησαν το ι. Αναλόγιο λαμπρύνοντες έτι περισσότερο την Πανήγυρη.

Ακολούθως τελέστηκε η Αρτοκλασία και έλαβε χώρα η λιτάνευση της ι. Εικόνος των πολιούχων Αγίων στους γραφικούς δρομίσκους και το «κορδόνι», όπως ονομάζεται στην ντοπιολαλιά, η προκυμαία του πανέμορφου νεοκλασσικού οικισμού, προς ευλογία και στηριγμό των ακριτών κατοίκων και των ευλαβών προσκυνητών. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι τοπικές Αρχές του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, καθώς και του Πολεμικού Ναυτικού, πλοίο του οποίου βρισκόταν ελλιμενισμένο αποδίδοντας τιμές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων