18/09/2020 26/09/2022 Την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη υποδέχτηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος σήμερα το πρωί, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020. Η υπουργός συνοδευόταν από τον υφυπουργό Τουρισμού και Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολο και την Έφορο Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κ. Μαρία Μιχαηλίδου και με διακεκριμένους συνεργάτες της.  Η κ. Υπουργός επισκέφθηκε...
18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 19:26

Την υπουργό Πολιτισμού υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Σύμης

Διαδώστε:
Την υπουργό Πολιτισμού υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Σύμης

Την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη υποδέχτηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος σήμερα το πρωί, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020. Η υπουργός συνοδευόταν από τον υφυπουργό Τουρισμού και Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολο και την Έφορο Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κ. Μαρία Μιχαηλίδου και με διακεκριμένους συνεργάτες της. 

Η κ. Υπουργός επισκέφθηκε την Σύμη, προκειμένου να εγκαινιάσει το απόγευμα την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νήσου και δραττομένη της ευκαιρίας συζήτησαν με τον Σεβασμιώτατο ουσιαστικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία ο Μητροπολίτης παρουσίασε διεξοδικώς, με πρώτιστο το ζήτημα της μεγάλης επικινδυνότητος του Κωδωνοστασίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Σύμης. Η κ. Μενδώνη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και από κοινού πραγματοποίησαν με τον Σεβασμιώτατο επιτόπια επίσκεψη στο μνημείο, για να εκτιμήσει και η ιδία το μέγεθος του προβλήματος και να διερευνήσει ακολούθως τρόπους υλοποιήσεως της από ετών εγκεκριμένης επί τούτω Αρχιτεκτονικής Μελέτης.

Ακολούθως μετέβησαν και στο παρακείμενο Παλαιό Κοιμητήριο του Μητροπολιτικού Ναού, όπου επιτόπου συζήτησαν τρόπους αποκαταστάσεως και αναδείξεως του ιστορικού αυτού χώρου και η κ. Υπουργός επέδειξε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον, προτείνοντας τρόπους στην κατεύθυνση αυτή.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων