04/11/2018 04/11/2018 Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου με την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Σύρου και τη στήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης,εκδήλωση  με κεντρικό Ομιλητή τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και Ψυχοθεραπευτή, Αρχιμ. Μελέτιου Ζαχαρόπουλου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Τοξικές Σχέσεις εντός και εκτός Γάμου” , με την παρουσία του Πανοσιολογιωτάτου π. Ιωσήφ, εκπροσώπου...
04 Νοεμβρίου, 2018 - 20:54

Επιτυχημένη Εκδήλωση στη Μητρόπολη Σύρου

Διαδώστε:
Επιτυχημένη Εκδήλωση στη Μητρόπολη Σύρου

Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου με την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Σύρου και τη στήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης,εκδήλωση  με κεντρικό Ομιλητή τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και Ψυχοθεραπευτή, Αρχιμ. Μελέτιου Ζαχαρόπουλου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Τοξικές Σχέσεις εντός και εκτός Γάμου” , με την παρουσία του Πανοσιολογιωτάτου π. Ιωσήφ, εκπροσώπου του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου κ. Πέτρου, του Αντιδημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γουσγουνέλη και πλήθους ενδιαφερομένων, οι οποίοι είχαν κατακλύσει και τις δύο αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ παρέστη και προλόγισε την εκδήλωση κατά την οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

“…Σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ατομικισμού, ιδιοτέλειας και υλοφροσύνης, η αγάπη ταυτίστηκε με το συμφέρον, η διάθεση προσφοράς προς τον άλλο παρεξηγήθηκε ως αδυναμία, ο συμβιβασμός θεωρήθηκε ηττοπάθεια και η αποδοχή του άλλου, όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι, αντικαταστάθηκε από τάσεις επιβολής και κυριαρχίας, η συντροφικότητα πήρε τη μορφή σκληρού ανταγωνισμού…

Όλα αυτά δηλητηριάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις στο κοινωνικό, το φιλικό, το επαγγελματικό και το οικογενειακό περιβάλλον και δημιουργούν ακραίες καταστάσεις συγκρούσεων και αντιθέσεων, που επηρεάζουν αρνητικά τη διαμόρφωση υγιούς προσωπικότητας και φθείρουν την ψυχολογική μας ισορροπία, κλονίζουν την αυτοπεποίθησή μας και υποσκάπτουν τις οικογενειακές και διαπροσωπικές μας σχέσεις.
Βεβαίως, ο πλέον αρμόδιος να ομιλήσει για τέτοιες καταστάσεις και να τις αναλύσει είναι ο εκλεκτός συνεργάτης μας, Ὑπεύθυνος τοῦ «Σχολείου Οἰκογένειας» τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως στή Σύρο καί Οἰκογενειακός Ψυχοθεραπευτής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Ζαχαρόπουλος.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων