17/01/2019 17/01/2019 Αποκλεισμένος στη Σύρο, λόγω του συνεχιζόμενου απαγορευτικού απόπλου των πλοίων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, μη δυνηθείς να πλεύσει προς Σίφνο, κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα, ούτε προς Πειραιά και Καρπενήσι, προκειμένου να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία του κεκοιμημένου Μητροπολίτου πρώην Καρπενησίου Νικολάου, χοροστάτησε χθες βράδυ κατά τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου,...
17 Ιανουαρίου, 2019 - 8:41

Εόρτιος Εσπερινός στο Μέγα Γυαλό στη Σύρο

Διαδώστε:
Εόρτιος Εσπερινός στο Μέγα Γυαλό στη Σύρο

Αποκλεισμένος στη Σύρο, λόγω του συνεχιζόμενου απαγορευτικού απόπλου των πλοίων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, μη δυνηθείς να πλεύσει προς Σίφνο, κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα, ούτε προς Πειραιά και Καρπενήσι, προκειμένου να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία του κεκοιμημένου Μητροπολίτου πρώην Καρπενησίου Νικολάου, χοροστάτησε χθες βράδυ κατά τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, στην παραθαλάσσια περιοχή του Μέγα Γιαλού.

Ομιλών προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην εμφάνιση του Μοναχισμού στην Αίγυπτο, κατά τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια, και στο πώς συστηματοποιήθηκε στην Κοινοβιακή ζωή από τους μεγάλους Πατέρες.


Αναφερόμενος δε στον βίο και την πολιτεία του Αγίου Αντωνίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι εκείνο που μας διδάσκει ο σήμερα τιμώμενος Άγιος είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα, που να μπορεί να νικήσει την ανθρώπινη θέληση για την κατάκτηση της αρετής και της τελειότητας, αρκεί, βέβαια, αυτή η θέληση να έχει αγνά κίνητρα και να αποβλέπει στην ηθική τελείωση του ανθρώπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων