12/12/2018 12/12/2018 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε επί τη εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, Απολλωνίας Σίφνου, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσης και Πρωθιερέα του Ναού, Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό, και Εφημερίους της νήσου, παρουσία του Επάρχου Σίφνου, του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών Συμβούλων της...
12 Δεκεμβρίου, 2018 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2018 - 19:38

Μητρ.Σύρου: O Άγιος Σπυρίδων μας διδάσκει πως να συμπεριφερόμαστε στη ζωή μας

Διαδώστε:
Μητρ.Σύρου: O Άγιος Σπυρίδων μας διδάσκει πως να συμπεριφερόμαστε στη ζωή μας

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε επί τη εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, Απολλωνίας Σίφνου, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσης και Πρωθιερέα του Ναού, Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό, και Εφημερίους της νήσου, παρουσία του Επάρχου Σίφνου, του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών Συμβούλων της Σίφνου, Εκπαιδευτικών και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Σίφνου και πλείστων πιστών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με απλά λόγια, ως εκ της παρουσίας των μαθητών, υπογράμμισε ότι ο Άγιος Σπυρίδων μας διδάσκει να συμπεριφερόμαστε στη ζωή μας, από όποια θέση κληθούμε να υπηρετήσουμε την κοινωνία, με απλότητα, ακακία, αγάπη προς το συνάνθρωπο και πίστη στην Εκκλησία και τις πατρώες παραδόσεις, γενόμενοι φωτεινά παραδέιγματα για όλους.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προέστη της λιτανείας της ιεράς Εικόνος του Αγίου και διένειμε στους μαθητές μαζί με το αντίδωρο ευλογίες.
Ακολούθως, και πρίν αναχωρήσει για Ερμούπολη, επεσκέφθη στην οικία του τον επί δεκαετίες ευόρκως και ευδοκίμως, ως Εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος, διακονήσαντα την Εκκλησία της Σίφνου, Πρωθιερέα και Σεβαστοκράτορα Αντώνιο Λεβαντή, προς τον οποίο και ευχήθηκε για τις εορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων