08/12/2018 08/12/2018 Στην Ερμούπολη στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου,πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μεθέορτος Μουσική και Πνευματική Εκδήλωση, παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, του Διοικητού της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, του Λιμενάρχη Σύρου, της Πολιτευτού κας Αικ. Μονογυιού, και πλήθους φιλόμουσων Συριανών. Η Εκδήλωση...
08 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2018 - 9:27

Μουσική και Πνευματική Εκδήλωση στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Μουσική και Πνευματική Εκδήλωση στην Ερμούπολη

Στην Ερμούπολη στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου,πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μεθέορτος Μουσική και Πνευματική Εκδήλωση, παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, του Διοικητού της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, του Λιμενάρχη Σύρου, της Πολιτευτού κας Αικ. Μονογυιού, και πλήθους φιλόμουσων Συριανών.


Η Εκδήλωση άρχισε με το Απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου, που έψαλε η Ανδρική Χορωδία του Ναού υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ιω. Αργυρίου, και με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της μουσικής και στον παιδευτικό και ηθοπλαστικό της ρόλο, από τα αρχαία Ελληνικά χρόνια μέχρι και σήμερα.


.Το Μουσικό Μέρος της Εκδήλωσης παρουσίασε με επτά ορχηστρικά έργα διαφόρων εποχών, διασήμων Ελλήνων και ξένων συνθετών, το Καλλιτεχνικό σχήμα Trio del Arte, που δημιουργήθηκε το 2017 με τον κ. Γιώργο Κριωνά στην κιθάρα, τον κ. Αλέξανδρο Γκέλια στο βιολί και την κα Στέλλα Γιαλόγλου στο πιάνο, οι οποίοι εντυπωσίασαν τους ακροατές.

Η Εκδήλωση επελέγη με τα Συριανά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και τη φήμη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους τους συντελεστές της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων