24/01/2019 24/01/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Οσίας Ξένης, Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Ιεροκήρυκος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμ. Νεκτάριου Κιούλου, και άλλων Κληρικών από την Αθήνα, και την παρουσία του Εντιμωτάτου Πρέσβεως της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Σεργίι Σουτένκο,...
24 Ιανουαρίου, 2019 - 11:16

Ο Μητρ. Σύρου στο μετόχι της Οσίας Ξένης

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Σύρου στο μετόχι της Οσίας Ξένης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Οσίας Ξένης, Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Ιεροκήρυκος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμ. Νεκτάριου Κιούλου, και άλλων Κληρικών από την Αθήνα, και την παρουσία του Εντιμωτάτου Πρέσβεως της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Σεργίι Σουτένκο, η Εντιμωτάτη Πρόξενος της Ουκρανίας κα Άννα Τισένκο, συνοδρυομένων από τον κ. Γ. Παπαχρήστο, του Ναυάρχου κ. Πελοπίδα Αγγελόπουλου(Λ.Σ), του διατελέσαντος Διοικητού της Τροχαίας Αθηνών κ. Γ. Διαμαντόπουλου, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου κας Φρ. Κουνάνη, των διατελεσάντων Προέδρων της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων κ.κ. Γ. Παπαδημητρίου και Σωτ. Κουσβαρά, της Πολιτευτού των Κυκλάδων της ΝΔ κας Αικατ. Μονογυιού και πλήθους πιστών από την Αθήνα, τη Σύρο και τα άλλα νησιά της Μητροπόλεως, που είχαν κατακλύσει το Ναό και τους πέριξ αυτού χώρους.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, τους ύμνους της οποίας απέδωσε θαυμάσια η Χορωδία του κ. Αγγελίδη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χειροθέτησε Αναγνώστη φιλακόλουθο νέο, που διακονεί το αναλόγιο του Ναού.
Στη σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επήνεσε τον χειροθετηθέντα, τόνισας ιδιαίτερα ότι αποτελεί παρήγορη και αισιόδοξη διαπίστωση ότι και σήμερα, που πολλοί είναι εχθρικοί προς την Εκκλησία, υπάρχουν νέοι και νέες, οι οποίοι ζουν με πίστη και ελπίδα προς το Χριστό, όπως ακριβώς η Οσία Ξένη, που αποξενώθηκε από τον κόσμο και φιλοξένησε στην καρδιά της το Χριστό.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον π. Γεώργιο Γανωτή, ο οποίος, με την ευλογια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ , εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες του Ναού, όπως και τον προοδοιπορήσαντα αυτού, π. Ελευθέριο Χαβάτζα.


Τέλος, αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιερού Ναού και στο πώς περιήλθε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, ως Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αθήνα, και στο ιστορικό της ανεγέρσεως από τον Προκάτοχό του, μακαριστό Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Α’ (Στέκα), της παρακείμενης εξαόροφης Φοιτητικής Εστίας, η οποία στα 25 χρόνια λειτουργίας της (1994-2019) έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες φοιτητές από τη Σύρο, τις Κυκλάδες. την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον αοίδιμο Δωρόθεο Α’ άνθρωπο έργων για τους νέους, για τους οποίους, πρώτος και μόνος, ίδρυσε Οικοτροφείο στη Σύρο, όταν δεν υπήρχαν Γυμνάσια και Λύκεια στα νησιά των Κυκλάδων, και στη συνέχεια τη Φοιτητική Εστία της Αθήνας.

Στη συνέχεια, μετέβη στην παρακείμενη Φοιτητική Εστία, συνοδεύων τους Ουκρανούς επισήμους, οι οποίοι γνώρισαν τους εκεί διαμένοντες φοιτητές, συζήτησαν μαζί τους και τους ευχήθηκαν.
Τέλος, ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου για τους φοιτητές της Εστίας, προς τους οποίους ευχήθηκε και διένειμε ευλογίες, ενώ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον υπεύθυνο της Εστίας Αρχιμ. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο για το έργο και την προσφορά του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων