15/12/2018 15/12/2018 Οι ταλαντούχοι και άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Σύρου ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) μετέτρεψαν για άλλη μια φορά την τέχνη της γαστρονομίας σε… Γεύμα Αγάπης, προκειμένου να προσφέρουν και αυτές τις γιορτές μια ζεστή αγκαλιά για τους απόμαχους της ζωής, στο Γηροκομείο Αγ. Ιωάννη στα Τάλαντα. Οι σπουδαστές, μαγείρεψαν υπέροχα σπιτικά φαγητά...
15 Δεκεμβρίου, 2018 - 18:42

Σπουδαστές του ΔΙΕΚ Σύρου σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Σύρου μαγείρεψαν για ηλικιωμένους

Διαδώστε:
Σπουδαστές του ΔΙΕΚ Σύρου σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Σύρου μαγείρεψαν για ηλικιωμένους

Οι ταλαντούχοι και άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Σύρου ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) μετέτρεψαν για άλλη μια φορά την τέχνη της γαστρονομίας σε… Γεύμα Αγάπης, προκειμένου να προσφέρουν και αυτές τις γιορτές μια ζεστή αγκαλιά για τους απόμαχους της ζωής, στο Γηροκομείο Αγ. Ιωάννη στα Τάλαντα.

Οι σπουδαστές, μαγείρεψαν υπέροχα σπιτικά φαγητά και σαλάτες και βρέθηκαν δίπλα στους ηλικιωμένους, προσφέροντας τους μια διαφορετική ημέρα στη καθημερινότητα τους.

Η χαρά των ηλικιωμένων, ήταν μεγάλη καθώς πέρα από τα γευστικά σπιτικά φαγητά που δοκίμασαν, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους σπουδαστές που τους κράτησαν συντροφιά για αρκετές ώρες!

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, οι σπουδάστριες και σπουδαστές του ΔΙΕΚ Σύρου ειδικότητας »’Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)», μαζί με τους έμπειρους καθηγητές τους, σεφ Κωνσταντίνο Μπουγιούρη και Πλυτά Δημήτριο, οι οποίοι προσέφεραν χαρά και χαμόγελο, βάζοντας τα δυνατά τους στην κουζίνα, εκπροσωπώντας επάξια τη σχολή τους, το ΔΙΕΚ Σύρου, που λαμβάνει κάθε χρόνο, με αμείωτη συνέπεια, πρωτοβουλίες για δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Γεύμα Αγάπης, προτάθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β και διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, σε συνεργασία με το ΔΙΕΚ Σύρου.

Οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef) ανέλαβαν εθελοντικά και εξ’ ολοκλήρου την επιμέλεια, την προετοιμασία και το σερβίρισμα του μενού. Το οποίο μενού διέθετε πλούσια ποικιλία, όπως μπιφτέκια φούρνου, κόκορα κρασάτο, παστίτσιο, κοτόπουλο στο φούρνο, πουρέ, σπανακόπιτα, σαλάτα με τοπικά προϊόντα (λουζα, ντοματίνια, κολοκύθι).

Τέλος στο γεύμα αγάπης, συμμετείχαν, από το ΔΙΕΚ Σύρου, 6 σπουδάστριες, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή των τοπικών επιχειρηματιών που πρόσφεραν κρέας και μαναβική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων