02/11/2018 03/11/2018 Ο Σεβασμιώτατος, κ. Δωρόθεος Β’, κατά το εσπέρας της Τετάρτης 31ης Οκτωβρίου 2018, χοροστάτησε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην πευκόφυτη περιοχή του Μάννα της Σύρου. Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε στην ευλάβεια των πιστών προς τις εικόνες των Αγίων, στις οποίες έχει αποτυπωθεί όχι...
02 Νοεμβρίου, 2018 - 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2018 - 11:56

Σύρου Δωρόθεος: “Όχι μόνον το πρόσωπο τους, αλλά και το μαρτύριο τους”

Διαδώστε:
Σύρου Δωρόθεος: “Όχι μόνον το πρόσωπο τους, αλλά και το μαρτύριο τους”

Ο Σεβασμιώτατος, κ. Δωρόθεος Β’, κατά το εσπέρας της Τετάρτης 31ης Οκτωβρίου 2018, χοροστάτησε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην πευκόφυτη περιοχή του Μάννα της Σύρου.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε στην ευλάβεια των πιστών προς τις εικόνες των Αγίων, στις οποίες έχει αποτυπωθεί όχι μόνο το πρόσωπό τους αλλά και το μαρτύριο τους, όπως ακριβώς παρουσιάζονται στην εφέστια εικόνα του Ιερού Ναού, στην οποία αναδεικνύεται το χάρισμα των Αγίων Αναργύρων, ως θαυματουργών ιατρών, και το αντίδωρο του Κυρίου προς αυτούς για την αγάπη και την πιστότητά τους, τους οποίους αντιδοξάζει και στη γη και στον ουρανό.

 

Ιδιαιτέρως δε, ευχαρίστησε τον παριστάμενο κ. Ευθ. Σαββίδη, Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Ναυπηγείου “ΝΕΩΡΙΟ” και συνεργάτη του Επενδυτή κ. Πάνου Ξενοκώστα για την εξ ολοκλήρου δαπάναις της εξωτερικής επισκευής του Ιερού Ναού και συνεχάρη τον Εφημέριό του Πρωτοπρ. Αντώνιο Χάλαρη και τους συνεργάτες του για την μέριμνά τους προς το Ναό και την άρτια διοργάνωση της Πανηγύρεως.

Συνεχάρη, επίσης, και ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, τα οποία με παραδοσιακές φορεσιές λάμπρυναν την Πανήγυρι και πλαισίωσαν την μετά το πέρας του Εσπερινού λιτάνευση της ιεράς Εικόνας των Αγίων Αναργύρων πέριξ του Ιερού Ναού.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε με ιδιωτικό σκάφος στην ιερά νήσο Τήνο και τέλεσε τον Εόρτιο Εσπερινό στο Ενοριακό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αγίων Αναργύρων στην περιοχή Γύρλας.

 

 

Στις 2 Νοεμβρίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στην περιοχή Μαρλά, που βρίσκεται στις εσχατιές της Τήνου, απέναντι στην Άνδρο και αργότερα θα πλεύσει προς Μύκονο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων