17/12/2018 18/12/2018 Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Κ. Τουλούπης» των Λυκείων της Σύρου, που ευγενώς παραχωρήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, διεξήχθη την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Κατηχητικών Σχολείων. Παιδιά από όλες τις ενορίες τραγούδησαν και παρουσίασαν με θεατρικά δρώμενα, το μήνυμα της αγάπης. Την εκδήλωση προλόγισε ο υπεύθυνος των Κατηχητικών Σχολείων της Σύρου, Αρχιμ. Νικόλαος...
17 Δεκεμβρίου, 2018 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2018 - 0:09

Το μήνυμα της αγάπης στο επίκεντρο της εορτής των Κατηχητικών Σχολείων Σύρου

Διαδώστε:
Το μήνυμα της αγάπης στο επίκεντρο της εορτής των Κατηχητικών Σχολείων Σύρου

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Κ. Τουλούπης» των Λυκείων της Σύρου, που ευγενώς παραχωρήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, διεξήχθη την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Κατηχητικών Σχολείων. Παιδιά από όλες τις ενορίες τραγούδησαν και παρουσίασαν με θεατρικά δρώμενα, το μήνυμα της αγάπης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο υπεύθυνος των Κατηχητικών Σχολείων της Σύρου, Αρχιμ. Νικόλαος Γαβαλλάς, με λόγο πλήρη μηνυμάτων για την εορτή των Χριστουγέννων.

Στο τέλος της εκδηλώσεως, παρουσιάστηκε ολιγόλεπτο βίντεο με φωτογραφικές αναμνήσεις από τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β’ σε νεανικές εκδηλώσεις, που επιμελήθηκε ο Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης.

Παρέστησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος και Εφημέριοι της Σύρου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κα Ανθή Χαλκιά, η Δημοτική Σύμβουλος κα Μαρία Καζαντζάκη, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Μιχαλόπουλος, κατηχήτριες και κατηχητές, η λογοθεραπεύτρια κα Μόσχα Κοντορούση και πολλοί γονείς και φίλοι των παιδιών.

Μετά τα κάλαντα, που έψαλλαν τα παιδιά με τη συνοδεία του κ. Κυριάκου Κοντού στο ακορντεόν, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επέλεξε την εκδήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που παρίσταμαι σε τέτοιες εκδηλώσεις, αισθάνομαι βαρύτερη την ευθύνη που που έχουμε όλοι απέναντι στο λαό και ιδιαίτερα στα παιδιά μας.»

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδηλώσεως, για την επιτυχή προσπάθειά τους, ευχαρίστησε τους παριστάμενους, για την τιμητική παρουσία τους, και διένειμε στα παιδιά δώρα, ευλογίες και ευχές.


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων