21/04/2023 21/04/2023 Στο Καθολικό της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής «Αγίας», στην Άνδρο, ιερούργησε σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με τη συλλειτουργική συμμετοχή Εφημερίων των πέριξ κωμοπόλεων και χωρίων, τη συνευχητική παρουσία της Ηγουμενευούσης Μοναχής Παρθενίας, της Αδελφής της ιεράς Μονής Μοναχής Παναρέτης και των Μοναζουσών από την...
21 Απριλίου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2023 - 16:09

Άνδρος: Η Πανήγυρις στην Παλαίφατο Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής

Διαδώστε:
Άνδρος: Η Πανήγυρις στην Παλαίφατο Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής

Στο Καθολικό της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής «Αγίας», στην Άνδρο, ιερούργησε σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με τη συλλειτουργική συμμετοχή Εφημερίων των πέριξ κωμοπόλεων και χωρίων, τη συνευχητική παρουσία της Ηγουμενευούσης Μοναχής Παρθενίας, της Αδελφής της ιεράς Μονής Μοναχής Παναρέτης και των Μοναζουσών από την Ιερά Μονή Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Παρέστησαν ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρης, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, η Αντιδήμαρχος Άνδρου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Μπατσίου, ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, ο Δημοτικός Σύμβουλος των Υπευθύνων Κοινωνικής Εργασίας και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Καθολικό και τους αύλειους χώρους της Μονής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μικρά Λιτάνευση της Αγίας Εικόνος στον πέριξ της Μονής χὠρο και υπό τη σκιά αιωνοβίων πλατάνων, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανέπεμψε Δέηση και, υπενθυμίζοντας στους συλλιτανεύοντες πιστούς τα λόγια του Κυρίου ” όποιος εφαρμόζει το θέλημα του ουράνιου Πατέρα μου, αυτός είναι αδερφός και αδερφή και μητέρα μου“, τόνισε ότι όλοι μας είμεθα πνευματικά αδέλφια και “μητέρες” του Κυρίου μας και ταυτόχρονα αδέλφια μεταξύ μας.

Κατακλείων, προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, αλλά και για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 

Ευχαρίστησε, τέλος, την Ηγουμενεύουσα Μοναχή Παρθενία για τους ανύστακτους κόπους και την κοπιώδη μέριμνά της για την Ιερά Μονή καθώς και τη Μοναχή Παναρέτη, τις Μοναχές από την Ιερά Μονή Πανοράματος, οι οποίες, όπως κάθε χρόνο, συνδράμουν στην προετοιμασία της Μονής για την ετήσια Πανήγυρή της και όλους τους παραστάντες Ανδρίους για τη στήριξή τους προς τη Μονή, προς τους οποίους απηύθυνε πασχάλιες ευχές.

           

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων