09/08/2022 09/08/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου “των Ψηφίδων”, στην Άνω Μερά Μυκόνου και τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο φιλογενούς Μυκονίας, γεννήτορος πολυμελούς και εκλεκτής οικογενείας. Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην...
09 Αυγούστου, 2022 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2022 - 20:38

Αρχιερατική Ιερουργία στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου “των Ψηφίδων” στην Άνω Μερά Μυκόνου

Διαδώστε:
Αρχιερατική Ιερουργία στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου “των Ψηφίδων” στην Άνω Μερά Μυκόνου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου “των Ψηφίδων”, στην Άνω Μερά Μυκόνου και τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο φιλογενούς Μυκονίας, γεννήτορος πολυμελούς και εκλεκτής οικογενείας.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην πρόσκληση που συνιστά η Μεταμόρφωση του Κυρίου για τον κάθε πιστό, να μεταμορφώσει, δηλαδή τον εαυτό του, τη ζωή του και την κοινωνία του και περιέγραψε τις αρετές που περικοσμούσαν τους παλαιούς ανθρώπους, οι οποίοι μας κατέλειπαν παρακαταθήκες ζωής.

Το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επέστρεψε στη Σύρο και το εσπέρας τέλεσε τα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου στην περιοχή του Μάννα.

Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων