11/11/2022 11/11/2022 Στο κατάμεστο καθολικό Καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη, προστάτη της Σερίφου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου, Αρχιμ. Ευδόκιμου Καραπαντελάκη, των Εφημερίων της νήσου και του Αρχιμ. Νεκταρίου από την  Μήλο. Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο ιεράρχης αναφέρθηκε στη σημασία της Θείας Ευχαριστίας,...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 15:53

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ Ταξιάρχη στη Σέριφο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ Ταξιάρχη στη Σέριφο (ΦΩΤΟ)

Στο κατάμεστο καθολικό Καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη, προστάτη της Σερίφου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου, Αρχιμ. Ευδόκιμου Καραπαντελάκη, των Εφημερίων της νήσου και του Αρχιμ. Νεκταρίου από την  Μήλο.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο ιεράρχης αναφέρθηκε στη σημασία της Θείας Ευχαριστίας, η οποία ουσιαστικά αποτελεί «μετάγγιση» του Αίματος του Κυρίου στους πιστούς, τους οποίους προέτρεψε να συμμετέχουν συχνά σ’ αυτήν.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη προς το παρακείμενο Κοιμητήριο της Μονής, όπου ανεπέφθη επιμνημόσυνη δέηση και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β‘ μίλησε για την προπτωτική κατάσταση του ανθρώπου, το θάνατο που εισήλθε στη ζωή του, μετά την παρακοή, και την προσδοκία της Αναστάσεως που προσέφερε ο Κύριος με το Σταυρό και την Ανάστασή Του στον κόσμο, την οποία προσμένουν και οι εκεί αναπαυόμενοι, μεταξύ των οποίων και πατέρες της Μονής.

Τέλος ευχήθηκε προς τους Σεριφίους να ευρίσκονται πάντοτε υπό την προστασία του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων