01/07/2023 01/07/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στην περιοχή Μάννα της Ερμούπολης. Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και Εφημερίων της Σύρου και με την παρουσία του Πανοσιωτάτου Αντωνίου Βουτσίνου, εκπροσωπούντος τον Σεβ. Επίσκοπο...
01 Ιουλίου, 2023 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2023 - 15:21

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στο Μάννα της Σύρου

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στο Μάννα της Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στην περιοχή Μάννα της Ερμούπολης.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και Εφημερίων της Σύρου και με την παρουσία του Πανοσιωτάτου Αντωνίου Βουτσίνου, εκπροσωπούντος τον Σεβ. Επίσκοπο των Καθολικών κ. Πέτρο, του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλ. Αθανασίου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Μάννα, του Διοικητού και Αξιωματικών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ερμούπολης και πολλών πιστών, Συριανών και παραθεριστών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία και τον ευτρεπισμό της πανηγύρεως και ευχήθηκε σε όλους για τον αρξάμενο μήνα Ιούλιο και να έχουν πάντοτε την προστασία των Αγίων Αναργύρων.

Αύριο, Κυριακή, 2 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού Επισκοπείου θα τελέσει Μνημόσυνο των κεκοιμημένων κατοίκων του χωρίου, ύστερα από πρωτοβουλία του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, και εν συνεχεία θα πλεύσει στη Μύκονο και το απόγευμα θα τελέσει αγιασμό στο ιστορικό ξύλινο σκάφος «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, 6 και 7 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ευρίσκεται στη Μύκονο για την εορτή της Αγίας Κυριακής, ο φερώνυμος Ναός της οποίας, στη Χώρα της Μυκόνου, ανεκαινίσθη εκ βάθρων.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 8 και 9 Ιουλίου αντίστοιχα, θα πραγματοποιήσει ποιμαντική επίσκεψη στη Σέριφο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων