04/04/2019 04/04/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Ακολουθία του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κάτω Χώρας Σερίφου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία όλων των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι παραμένουν εκεί και το χειμώνα, φυλάσσοντας τις παραδόσεις στην θεομητορική αυτή Ενορία. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος...
04 Απριλίου, 2019 - 15:07

Αρχιερατικό Ευχέλαιο στην Κάτω Χώρα Σερίφου

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Ευχέλαιο στην Κάτω Χώρα Σερίφου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Ακολουθία του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κάτω Χώρας Σερίφου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία όλων των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι παραμένουν εκεί και το χειμώνα, φυλάσσοντας τις παραδόσεις στην θεομητορική αυτή Ενορία.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη λειτουργική εξέλιξη της Ακολουθίας του Αγίου Ελαίου από τους αποστολικούς χρόνους μέχρι και σήμερα καθώς και στην θεολογία του Τιμίου Σταυρού, με την ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως.


Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, εξετέθη σε προσκύνηση τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, που κομίζει μαζί του ο Σεβασμιώτατος κατά την περιοδεία του στις δυτικές Κυκλάδες.
Στους πιστούς διανεμήθηκαν έντυπα με ιστορικές και θεολογικές αναφορές στον Τίμιο Σταυρό και το μυστήριο του Ευχέλαιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων