26/10/2019 26/10/2019 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου Ερμουπόλεως, στην περιοχή όπου το 1936 ευρέθη η θαυματουργός Εικόνα του Αγίου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και Σύρου κ. Δωροθέου Β’, καταπλεύσαντος με ταχύπλοο της γραμμής από τον Πειραιά, με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων της ΝΔ κας...
26 Οκτωβρίου, 2019 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 21:51

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Ερμούπολη

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου Ερμουπόλεως, στην περιοχή όπου το 1936 ευρέθη η θαυματουργός Εικόνα του Αγίου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και Σύρου κ. Δωροθέου Β’, καταπλεύσαντος με ταχύπλοο της γραμμής από τον Πειραιά, με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων της ΝΔ κας Αικατ. Μονογυιού και Φιλ. Φόρτωμα, της Αντιδημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κας Αλίκη Λεονταρίτη, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κας Ανθής Χαλκιά, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημ. Κοσμά, του διετελέσαντος Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Ποσειδωνίας κ. Δημ. Νταλαχάνη και πλήθους προσκυνητών, οι οποίοι είχαν συρρεύσει στο Ναό, παρά τους πνέοντες ισχυρούς ανέμους στην περιοχή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης για την αποδοχή της προσκλήσεώς του, τους ευσεβείς προσκυνητές για την, παρουσία τους, τους Εφημερίους του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και Πρεσβ. Λουκά Βασάλο, για τη μέριμνά τους προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ανεμνήσθη του Προκατόχου του, αοιδίμου Μητροπολίτου Φιλαρέτου, επί της Αρχιερατείας του οποίου ευρέθη η ιερά Εικόνα του Αγίου και ανεγέρθη σε συντομώτατο χρονικό διάστημα ο θαυμάσιος Βυζαντινής Αρχιτεκτονικής Ναός του, χάρη στον ζήλο των τότε Συριανών, και ευχήθηκε στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, μεταξύ των οποίων είναι συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως και Εκκλησιαστικοί Υπάλληλοι.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων