24/04/2023 24/04/2023 Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ προέστη του Εόρτιου Εσπερινού της Ομολογίας του Αποστόλου Θωμά και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου που τελέσθηκε στον ομώνυμο Κοιμητηριακό Ναό στην Ερμούπολη. Ο ναός είναι από τους παλαιότερους της πόλης και εγκαινιάσθηκε το 1834 από τον Κυκλάδων Άνθιμο Κομνηνό, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του...
24 Απριλίου, 2023 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2023 - 16:04

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Κοιμητηριακό Ναό του Αγ. Γεωργίου Ερμουπόλεως

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός στον Κοιμητηριακό Ναό του Αγ. Γεωργίου Ερμουπόλεως

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ προέστη του Εόρτιου Εσπερινού της Ομολογίας του Αποστόλου Θωμά και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου που τελέσθηκε στον ομώνυμο Κοιμητηριακό Ναό στην Ερμούπολη.

Ο ναός είναι από τους παλαιότερους της πόλης και εγκαινιάσθηκε το 1834 από τον Κυκλάδων Άνθιμο Κομνηνό, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του επικεφαλής της μείζονος Δημοτικής Αντιπολιτεύσεως κ. Αλέξ. Αθανασίου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου Κοινότητος Μάνα κ. Ιωάννη Μαραγκού, των υποψηφίων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κας Ανθής Χαλκιά και Πασόκ κ. Χρ. Πολατσίδη, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημ. Βαφία, του Προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Χαρίτου και πολλών πιστών.

 

Ο ιεράρχης ανέλυσε τα πολλαπλά νοήματα που εμπεριέχονται στο Απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου, ευχαρίστησε και συνεχάρη ιδιαίτερως τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο για την  διακονία του προς την Ιερά Μητρόπολη, τον Οίκο Ευγηρίας και το Ναό και τον προευτρεπισμό της Πανηγύρεως, καθώς επίσης και τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και τους διακονητές του Ναού και απηύθυνε σε όλους τις πασχαλιές ευχές του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων