22/10/2019 22/10/2019 Στο Αμφιθέατρο « Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε χθες, σε συγκινητική ατμόσφαιρα και με την παρουσία επί τιμή και εν ενεργεία Αρχηγών και Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, του τέως Υπουργού κ. Δρίτσα, του εκπροσωπούντος τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ , Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, και πλήθους...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2019 - 13:31

“Δεν ξεχάσαμε τους Ήρωες του Έπους του 1940 – 41”

Διαδώστε:
“Δεν ξεχάσαμε τους Ήρωες του Έπους του 1940 – 41”

Στο Αμφιθέατρο « Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε χθες, σε συγκινητική ατμόσφαιρα και με την παρουσία επί τιμή και εν ενεργεία Αρχηγών και Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, του τέως Υπουργού κ. Δρίτσα, του εκπροσωπούντος τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ , Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, και πλήθους ακροατών η παρουσίαση του Βιβλίου του διατελέσαντος Υπουργού και Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γεωργίου Σούρλα «ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940-41», που κυκλοφορήθηκε από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο κ. Κωνσταντίνος Άγγος, υποπτέραρχος, πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τους Άταφους Πεσόντες, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, το κείμενο της παρουσίασης του οποίου θα κυκλοφορηθεί σε μικρό τευχίδιο, και ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις πολυετείς προσπάθειες του κ. Γ. Σούρλα για την περισυλλογή και τη Χριστιανοπρεπή ταφή των οστών των Ελλήνων στρατιωτών, που έπεσαν στα βουνά της Βορείου Ηπείρου κατά την εποποιΐα του 1940-41.

Την εκδήλωση επέλεξε ο συγγραφέας του Βιβλίου κ. Γεώργιος Σούρλας, ο οποίος τόνισε ότι το έργο αυτό αποτελεί πανεθνική προσπάθεια και υπογράμμισε ότι οι ανώνυμοι νεκροί έχουν ονοματεπώνυμο, «Έλληνας Πατριώτης».

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ντοκυμανταίρ από την εποχή του πολέμου και από τον ενταφιασμό των οστών των ηρώων του 1940-41, ενώ μετά το πέρας της πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης προσωπικών αντικειμένων των πεσόντων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων