06/03/2023 06/03/2023 Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Ερμουπόλεως Διενοριακή Σύναξη, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και με την παρουσία της βουλευτού Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Αλέξ. Αθανασίου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημ. Κοσμά,...
06 Μαρτίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2023 - 17:26

Διενοριακή Σύναξη στον ναό της Αναστάσεως στην Ερμούπολη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Διενοριακή Σύναξη στον ναό της Αναστάσεως στην Ερμούπολη (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Ερμουπόλεως Διενοριακή Σύναξη, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και με την παρουσία της βουλευτού Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Αλέξ. Αθανασίου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημ. Κοσμά, της Προέδρου της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Ερμουπόλεως, και πολλών ευσεβών πιστών.

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β‘ προέτρεψε τους πιστούς να παραμείνουν αφοσιωμένοι στις διδαχές και τις παραδόσεις της Αγίας Ορθόδοξου Εκκλησίας και κάλεσε να κηρύξει τον θείο λόγο τον προς τούτο υπ’ αυτού προσκληθέντα Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου. Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου.

Ο Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου αναφέρθηκε στην σκληροκαρδία των ανθρώπων, η οποία πηγάζει από την απομάκρυνση του ανθρώπου από το Θεό και τη συνακόλουθη ψύχρανση της αγάπης, και εξ αιτίας της οποίας απουσιάζει από τις διαπροσωπικές σχέσεις η ευσπλαχνία, η συγχωρητικότητα και η ενσυναίσθηση.

Τονίζοντας δε ότι η σκληροκαρδία μας εμποδίζει να βλέπουμε τα προσωπικά μας σφάλματα, προέτρεψε τους ακροατές του να λειτουργούν ως σεισμολόγοι, παρακολουθώντας συνεχώς τις δονήσεις της καρδιάς τους, ώστε να την διατηρούν πάντα ανοιχτή στο Θεό και τον συνάνθρωπο.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, που διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον των πιστών, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου ευχαρίστησε με θεσμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του και του ευχήθηκε δύναμη στην επιτέλεση της πολύμορφης και πολύμοχθης Ποιμαντορίας του.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τους προσελθόντες πιστούς, τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό “SYROS TV 1” που αναμετέδωσε την Ακολουθία, το χορό των Ιεροψαλτών, και τους Εφημερίους του Ναού, Πρωτοπρ. Αντώνιο Χαλά και Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλλά και τους συνεργάτες τους για την οργάνωση και τον ευπρεπισμό της Εκδηλώσεως και ευχήθηκε σε όλους για την Αγία Τεσσαρακοστή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων