15/02/2023 15/02/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου ανακοίνωσε χθες την εκδημία του Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρου Τσιουχάρη, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 75 ετών. Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεσθεί την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως. “Με βαθύτατη κατ’ άνθρωπον θλίψη αναγγέλλουμε στον ιερό Κλήρο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και το...
15 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:10
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2023 - 11:00

Εκδημία Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρου Τσιουχάρη

Διαδώστε:
Εκδημία Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρου Τσιουχάρη

Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου ανακοίνωσε χθες την εκδημία του Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρου Τσιουχάρη, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 75 ετών. Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεσθεί την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως.

“Με βαθύτατη κατ’ άνθρωπον θλίψη αναγγέλλουμε στον ιερό Κλήρο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και το πλήρωμα της κατά νήσον Σύρον παροικούσης Εκκλησίας, ιδιαιτέρως δε προς τους Ενορίτες του ιστορικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου «των Ψαριανών» Ερμουπόλεως, τον οποίο ευόρκως και ευδοκίμως επί 49 συναπτά έτη διηκόνησε, την προς Κύριον εκδημία του Αρχιμανδρίτου Αλεξάνδρου Τσιουχάρη”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Με τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρο Τσιουχάρη, τον οποίο είχαμε το προνόμιο να νυμφαγωγήσουμε στην ιερωσύνη, μας συνέδεαν ισχυροί και αδιατάρακτοι φιλικοί και πνευματικοί δεσμοί, από παιδικής μας ηλικίας και, ιδιαιτέρως, από την περίοδο των σπουδών του στην Ιερατική Σχολή Αθηνών, γεγονός το οποίο καθιστά οδυνηρότερη την απώλειά του και μεγαλύτερη την απουσία του. Υπήρξε φίλος μας αγαπητός, αφοσιωμένος και ειλικρινής, με πηγαίο σεβασμό προς τον αοίδιμο Προκάτοχό μας και στο πρόσωπό μας, χωρίς ουδέποτε να μας προκαλέσει τον παραμικρό παραπικρασμό”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Λίγα λόγια για τον Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρο Τσιουχάρη

Ο αοίδιμος γεννήθηκε στη Νάουσα της Ημαθίας την 22α Μαΐου 1947.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως την 25η Μαΐου 1974 και Πρεσβύτερος την επομένη, 26 Μαΐου 1974, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, από τον Μακαριστό Προκάτοχό μας Δωρόθεο Α’ (Στέκα), από τον οποίο έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου την 26η Δεκεμβρίου 1976.

Απόφοιτος της Ιερατικής Σχολής Αθηνών, Κληρικός ακατηγόρητος και δραστήριος και του ιερού Θυσιαστηρίου άριστος λειτουργός, ο αείμνηστος Αρχιμ. Αλέξανδρος Τσιουχάρης συνέδεσε την ιερατική του διακονία με τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως, στον οποίο από του διορισμού του, την 1η Ιουνίου 1974 μέχρι και την εκδημία του υπηρέτησε, για την ανακαίνιση του οποίου εμόχθησε και για την ανάπτυξη της ποιμαντικής και λειτουργικής ζωής της Ενορίας μερίμνησε.

Σε κάθε σχεδόν Θεία Λειτουργία εκήρυττε το θείο λόγο, ενώ εισήγαγε τους Κύκλους Μελέτης Αγίας Γραφής στην Ενορία του και τη Σύρο το 1989.

Διετέλεσε Μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως, Ηγουμενεύων και Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου και Υπεύθυνος του Μαθητικού Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά και πλέον δραστήρια μέλη του Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας, σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως με το Νοσοκομείο Σύρου και το Σύλλογο της κατ’ Οίκον παροχής Νοσηλείας, θέσεις από τις οποίες προσέφερε πολλές υπηρεσίες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων