16/01/2022 16/01/2022 Με βαθύτατη θλίψη η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου ανήγγειλε την προς Κύριον εκδημία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Ανδρέου Στρατή στον ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητρόπολης και στο πλήρωμα της κατ’  Άνδρον παροικούσης Εκκλησίας. Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε στις 15 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαινήτων. Ο...
16 Ιανουαρίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2022 - 19:19

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού πρωτοπρεσβύτερου Ανδρέα Στρατή

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού πρωτοπρεσβύτερου Ανδρέα Στρατή

Με βαθύτατη θλίψη η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου ανήγγειλε την προς Κύριον εκδημία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Ανδρέου Στρατή στον ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητρόπολης και στο πλήρωμα της κατ’  Άνδρον παροικούσης Εκκλησίας. Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε στις 15 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαινήτων.

Ο μεταστάς γεννήθηκε στο χωριό Μαίνητες της Άνδρου, την 5 ην Οκτωβρίου 1934.

Χειροτονήθηκε Διάκονος την 10ην Απριλίου τού 1970 στον Ιερόν Ναό Παναγίας Θεοσκεπάστου Άνδρου και Πρεσβύτερος την επομένη, 11ην Απριλίου 1970 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Στενιών, υπό τού αοιδίμου Προκατόχου του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεου Β,  του Δωροθέου Α΄, ο οποίος του απένειμε και το οφφίκιο του Οικονόμου την 27ην Ιουλίου 1980 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναχράντου και του Πρωτοπρεσβυτέρου την 17η Ίουλίου 1991 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης Άνδρου.

Την 30ην Απριλίου 1962 νυμφεύτηκε την ευσεβεστάτη Θηρεσία Φατζόγλου, με την οποία απέκτησε τρία τέκνα, την Φλωρεντία, τον Λεωνίδα και τον Νικόλαο, τον οποίον προσέφερεν ως Κληρικόν στην τοπική Εκκλησία της Άνδρου.

Ο αείμνηστος, άξιος και ταπεινός διάκονος των Μυστηρίων τού Θεού, διηκόνησεν ευόρκως τις Ενορίες Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουρκωτής, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καππαριάς και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαινήτων, μετά δε την συνταξιοδότησή του το 2006 διηκόνησε εθελοντικώς τις Ενορίες των Πέρα Φωρίων Άνδρου, Υαλλίκων, Κουρελίου και Σασά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων