23/07/2021 23/07/2021 Την εκδημία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Αντωνίου Απέργη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τήνου, ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου. Ο εκδημήσας είχε γεννηθεί στο Τριαντάριον της Τήνου στις 15 Δεκεμβρίου του 1933 και ήταν γόνος της ιερατικής οικογένειας του Πρεσβυτέρου Ματθαίου Απέργη. Πέρα από την μακρόχρονη διακονία του στον Ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, διετέλεσε Αρχιερατικός...
23 Ιουλίου, 2021 - 15:28
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2021 - 15:34

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Απέργης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Απέργης

Την εκδημία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Αντωνίου Απέργη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τήνου, ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Ο εκδημήσας είχε γεννηθεί στο Τριαντάριον της Τήνου στις 15 Δεκεμβρίου του 1933 και ήταν γόνος της ιερατικής οικογένειας του Πρεσβυτέρου Ματθαίου Απέργη. Πέρα από την μακρόχρονη διακονία του στον Ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος στην Τήνο από το 2004 έως το 2010.

Ο ιερέας ήταν απόφοιτος της επταταξίου Εκκλησιαστικής Σχολής Πάτμου και της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 25 Απριλίου 1959 στο Καθολικό της Μονής Αγίας Βαρβάρας, υπό του αοιδίμου μητροπολίτη Σύρου Φιλαρέτου, όπου και υπηρέτησε έως το 1968 ως Ιεροδιάκονος στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελίστριας. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1968 στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελίστριας Τήνου, υπό του Μακαριστού Δωροθέου Α΄, από τον οποίο έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου το 1974, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών που υπηρετούσε ήδη από τον Απρίλιο του 1968, όπου και διήνυσε την ιερατική πορεία έως την ημέρα της συνταξιοδότησής του το 2010. Υπηρέτησε με σεμνότητα, ανιδιότελεια, υψηλή αίσθηση καθήκοντος, ζήλο και γνήσιο Εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα. Προσέφερε αξιομίμητο πρότυπο καλού και ευσυνείδητου κληρικού.

Ήταν νυμφευμένος από το 1958 με την δασκάλα Άννα Καλαμαρά με την οποία απέκτησε δύο τέκνα, τον Ματθαίο και στην Χριστιάνα όπου εργάζονται ως εκπαιδευτικοί.

Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Αντωνίου Απέργη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 1:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, πόλεως Τήνου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων