15/05/2020 15/05/2020 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ “για την αγάπη και το έμπρακτο ενδιαφέρον που έχει δείξει για τους πιστούς της Ι.Μ. Σύρου”.  Διαβάστε την επιστολή αναλυτικά:  ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε. ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ 319/1918 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟ Β’ Αισθανόμαστε το χρέος...
15 Μαΐου, 2020 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2020 - 20:40

Ένα “ευχαριστώ” στον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄

Διαδώστε:
Ένα “ευχαριστώ” στον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ “για την αγάπη και το έμπρακτο ενδιαφέρον που έχει δείξει για τους πιστούς της Ι.Μ. Σύρου”. 

Διαβάστε την επιστολή αναλυτικά: 

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ 319/1918 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ

ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟ Β’

Αισθανόμαστε το χρέος να εκφράσουμε τις βαθύτερες ευχαριστίες και τα πιο ευγνώμονα συναισθήματά μας στον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας κ. Δωρόθεο Β’ για την αγάπη και το έμπρακτο ενδιαφέρον που έχει δείξει για τους πιστούς της Ι.Μ. Σύρου, πολλοί από τους οποίους δοκιμάστηκαν οδυνηρά κατά τη δεκαετή οικονομική κρίση αλλά και κατά την περίοδο αυτή της πανδημίας. Να τον ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την ανύστακτη υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο ΝΕΩΡΙΟ και στην τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε με το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων και το Σωματείο των Εργαζομένων του Νεωρίου να μη μπει λουκέτο στο Ναυπηγείο και να μην πεινάσουν οι εργαζόμενοι του και ξενιτευτούν. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την αγωνία του να επανασυνδεθεί το ρεύμα στο Ναυπηγείο, τα ταξίδια του και τις επαφές του με πολιτειακούς παράγοντες για να συντρέξει η Πολιτεία και να ενισχυθεί το ΝΕΩΡΙΟ. Την εμπιστοσύνη και αγάπη του προς την νέα Διεύθυνση. Αυτή την αγάπη του για το Ναυπηγείο μας που την έδειχνε ανεβασμένος στους ψηλούς γερανούς, στα αμπάρια και στις γέφυρες των καραβιών. Την έγνοια και τη φροντίδα του να μη λείψει το ψωμί από τα παιδιά των εργαζομένων όταν αυτοί είχαν σταματήσει να παίρνουν το μισθό τους και όλα σκούριαζαν στο Ναυπηγείο.

Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την αγρύπνια του να βρει τρόπους να εφοδιάζει με τα προς το ζην εκατοντάδες οικογένειες στη Σύρο και στα άλλα νησιά εξασφαλίζοντάς τους τρόφιμα για να επιβιώσουν, χρήματα για να μην τους κοπεί το ρεύμα, βοήθεια στους σπουδαστές για να μη διακόψουν τις σπουδές τους. Στα δέκα χρόνια τις κρίσης χτύπησε εκατοντάδες πόρτες και δακρυσμένος ενίοτε εκλιπαρούσε χορηγούς και εξασφάλιζε πόρους ώστε κανένα παιδί να μη στερηθεί τα απαραίτητα. Αυτή την περίοδο της πανδημίας, τις ημέρες του Άγιου Πάσχα, εκατοντάδες δέματα με προσωπική του μέριμνα έφτασαν σε σπίτια με ανέργους και εμπερίστατους αδελφούς μας και τους γλύκαναν τις δυσκολίες των ημερών. Πολλά από αυτά τα δέματα αγάπης τα κατηύθυνε μέσω του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Συνταξιούχων στους οικονομικά αδύναμους αδελφούς μας.

Η υποστήριξή του διαρκής και γενναιόδωρη προς το Εργατικό μας Κέντρο. Ηθική και υλική. Η αγάπη του προς εμάς εκφράστηκε με χίλιους τρόπους και με κορωνίδα τη βράβευση του Κέντρου μας με την ανώτατη διάκριση της Ι.Μ. Σύρου, με την υποστήριξή του στον εορτασμό των 100 χρόνων αγώνων του Εργατικού μας Κέντρου, στον τεχνολογικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Κέντρου μας και τόσων άλλων παροχών της αγάπης του. Τον ευχαριστούμε κυρίως όμως γιατί η πόρτα της Μητροπόλεως και της όμορφης καρδιάς του δεν έμεινε ούτε μια στιγμή και για κανέναν κλειστή. Είμαστε τυχεροί κι ευλογημένοι που έχουμε Ποιμενάρχη μας αυτόν τον φωτεινό Ιεράρχη, που δεν έχει αφήσει αλειτούργητο ούτε το πιο ταπεινό και απομακρυσμένο ξωκλήσι, που δεν έχει αρνηθεί τον αγαπητικό του λόγο και ένα χέρι βοήθειας ποτέ και σε κανέναν.

Είμαστε τυχεροί που έχουμε Μητροπολίτη μας αυτόν τον Ποιμενάρχη της καταλλαγής, της συγνώμης, της αλληλεγγύης. Αυτόν τον ακάματο ταξιδευτή και υπηρέτη του της διδασκαλίας του Χριστού.

Σας ευχαριστούμε αγαπημένε Μητροπολίτη της καρδιάς μας!!!!

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Βουτσίνος Μάρκος Μπάϊλας Ιωάννης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων