02/10/2020 02/10/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου το πρωί στον Ιερό Ναό Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, επί τη εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, αντίγραφο της ιεράς Εικόνος φυλάσσεται στον Ναό το οποίο έχει κομισθεί από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου που ιδιαιτέρως ευλαβούνται οι Μυκόνιοι. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος...
02 Οκτωβρίου, 2020 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2020 - 22:56

Εόρτασαν την Παναγία “Γοργοϋπήκοο” στη Μύκονο

Διαδώστε:
Εόρτασαν την Παναγία “Γοργοϋπήκοο” στη Μύκονο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου το πρωί στον Ιερό Ναό Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, επί τη εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, αντίγραφο της ιεράς Εικόνος φυλάσσεται στον Ναό το οποίο έχει κομισθεί από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου που ιδιαιτέρως ευλαβούνται οι Μυκόνιοι.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην τιμή των Αγίων Εικόνων και στη Χάρη που εκπηγάζει ακόμα και από τα αντίγραφα των Θαυματουργών Εικόνων, η οποία εισχωρεί στις ευρύχωρες και δεκτικές προς τούτο καρδιές των ανθρώπων.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, για τον ευπρεπισμό της πανηγύρεως και τον ευσεβή Αναγνώστη κ. Δημήτριο Ασημομύτη, με τις ενέργειες του οποίου διεκομίσθη εξ Αγίου Όρους το Αντίγραφο της ιεράς Εικόνος και ευχήθηκε στό πολυπληθές εκκλησίασμα για τον αρξάμενο μήνα Οκτώβριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων