09/04/2024 10/04/2024 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών, Δημήτριος Βικέλας», που διοργανώνεται στη Σύρο, με πρωτοβουλία του Αν. Υπουργού Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε επιμνημόσυνη Δέηση στην προτομή του πρώτου Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δημητρίου Βικέλα, έμπροσθεν της Βιβλιοθήκης Ερμουπόλεως. Η επιμνημόσυνη Δέηση...
09 Απριλίου, 2024 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2024 - 1:03

Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Δημητρίου Βικέλα τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Δημητρίου Βικέλα τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών, Δημήτριος Βικέλας», που διοργανώνεται στη Σύρο, με πρωτοβουλία του Αν. Υπουργού Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε επιμνημόσυνη Δέηση στην προτομή του πρώτου Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δημητρίου Βικέλα, έμπροσθεν της Βιβλιοθήκης Ερμουπόλεως.

Η επιμνημόσυνη Δέηση τελέστηκε παρουσία του Υπουργού Αθκητισμού, του Δημάρχου Σύρου Ερμούπολης, του Βικαρίου της ΡΚαθολικής Επισκοπής Σύρου, εκπροσωπούντος τον Σεβασμώτατο Επίσκοπο κ. Πέτρο, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρου Κούβελα, Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, Προέδρων Αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων, της Πρέσβειρας της Γαλλίας στην Ελλάδα και πλήθους μαθητών κάθε Εκπαιδευτικής Βαθμίδος, που είχαν πλημμυρίσει την ιστορική Πλατεία Μιαούλη.

Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Δημητρίου Βικέλα, ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου και η πρέσβειρα της Γαλλίας κα Λοράνς Αουέρ, φύτεψαν συμβολικά μία ελιά στο κήπο μπροστά από την βιβλιοθήκη της Ερμούπολης.

Η εκδήλωση επελέγη με τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό Ύμνο, που ερμήνευσε η Υψίφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κα Βασιλική Καραγιάννη, την οποία συνόδευσε η πιανίστα – corepetiteur κα Σοφία Ταμβακοπούλου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων