05/06/2022 05/06/2022 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελείται σήμερα το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, προσωπικού προστάτου του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄. Η εορτή ξεκίνησε από χθες το απόγευμα, όταν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως τελέσθηκε ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη...
05 Ιουνίου, 2022 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2022 - 9:44

Ερμούπολη Σύρου: Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δωρόθεου

Διαδώστε:
Ερμούπολη Σύρου: Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δωρόθεου

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελείται σήμερα το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, προσωπικού προστάτου του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄.

Η εορτή ξεκίνησε από χθες το απόγευμα, όταν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως τελέσθηκε ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, Εφημερίων από τη Σύρο και τα αλλά νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως, των Κυκλάδων, την Αθήνα και αλλά μέρη της Ελλάδος, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου, Μοναχής Παρθενίας.

Παρέστησαν ακόμη εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, των τοπικών αρχών και πολλοί πιστοί.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ανεφέρθη στην καθιέρωση της Πανηγύρεως του Αγίου Δωροθέου από το 1965, επί Αρχιερατείας του αοιδίμου Προκατόχου του Δωροθέου Α΄, μερίμνη του οποίου ιστορήθηκε στο Άγιο Όρος η εφέστιος Εικόνα του Αγίου, τόνισε ότι ο εορτασμός της ιεράς μνήμης των Αγίων, εκτός των άλλων, είναι και ευκαιρία συνάξεως αδελφών επί το αυτό, όπως απόψε των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και Θήρας κ. Αμφιλοχίου, τους οποίους με εγκάρδιους λόγους ευχαρίστησε, διότι διόδευσαν ξηράν και διέπλευσαν θάλασσαν προκειμένου να συνεορτάσουν τα ονοματήριά του, μνησθείς των πολυετών φιλικών και πνευματικών δεσμών που τους συνδέουν και καταθέσας τα πλεονεκτήματα και τις αρετές που διέπουν τον καθένα.

Το θείο λόγο εκήρυξε θεολογικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, αναφερθείς στην παρακαταθήκη των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και το χρέος όλων να διαφυλάξουν ακέραιη την παρακαταθήκη της πίστεως και να την μεταλαμπαδεύσουν στους νεωτέρους, στον κόσμο ολόκληρο!

Τέλος, ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για όσα προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας κατά το διάστημα της Τοποτηρητείας του και του ευχήθηκε εκπλήρωση κάθε ευγενούς στόχου του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων