25/04/2021 25/04/2021 Στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Χώρα Μυκόνου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σϋρου κ. Δωρόθεος την Κυριακή των Βαϊων, με την συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και πιστών, οι οποίοι προσήλθαν τηρώντας με προσοχή τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες. Μεταξύ των πιστών ήσαν οι Βουλευτές των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Μονογυιού και κ. Φιλ....
25 Απριλίου, 2021 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2021 - 17:49

Ευλογία Θεού και βάγια στη Μύκονο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ευλογία Θεού και βάγια στη Μύκονο (ΦΩΤΟ)

Στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Χώρα Μυκόνου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σϋρου κ. Δωρόθεος την Κυριακή των Βαϊων, με την συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και πιστών, οι οποίοι προσήλθαν τηρώντας με προσοχή τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες. Μεταξύ των πιστών ήσαν οι Βουλευτές των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Μονογυιού και κ. Φιλ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κ. Κουκάς, ο Αντιδήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην είσοδο στη Μεγάλη Εβδομάδα και κάλεσε τους πιστούς ως «άκακοι Παίδες» φέροντες στα χέρια τα Βαΐα των φοινίκων να ακολουθήσουν τον Χριστό στη σταυρική αλλά και θυσιαστική πορεία προς την Ανάσταση. Ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα, και, αφού συνεχάρη τους Εφημερίους για τον προευπρεπισμό του Ναού και τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία τους, εκάλεσε, τηρώντας το έθιμο της Βαϊοφόρου λιτανεύσεως εντός της Χώρας μετά τη Θεία Λειτουργία, κάτι που και εφέτος δεν πραγματοποιήθηκε, να ψάλλουν όλοι μαζί τα δημώδη τραγούδια των Βαΐων, κατά το έθος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ήδη έχει μεταβεί στην Ιερά νήσο Τήνο και το απόγευμα θα χοροστατήσει στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελίστριας στην Ακολουθία του Νυμφίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων