06/08/2020 06/08/2020 Σήμερα το πρωί, στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ανεγερθέντος το 1824 από τους Μικρασιάτες, Χίους και Ψαριανούς πρόσφυγες και πρώτους οικιστές της Ερμούπολης, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μπρανζαβίλ και Γκαμπόν, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κ. Παντελεήμονος, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωρόθέου Β’ , με τη συμμετοχή Εφημερίων της...
06 Αυγούστου, 2020 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2020 - 18:06

Ευλογήθηκε ο καρπός της αμπέλου στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Ευλογήθηκε ο καρπός της αμπέλου στην Ερμούπολη

Σήμερα το πρωί, στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ανεγερθέντος το 1824 από τους Μικρασιάτες, Χίους και Ψαριανούς πρόσφυγες και πρώτους οικιστές της Ερμούπολης, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μπρανζαβίλ και Γκαμπόν, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κ. Παντελεήμονος, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωρόθέου Β’ , με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ψυχικού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ἰωαννίκιου Κουλιανόπουλου, και με την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Δαδάου, του Εισαγγελέως Εφετών Σύρου, του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης κ. Ανδρέα Γιαλόγλου, του Λιμενάρχη Σύρου κ. Βαμβακούση, του Διοικητού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, του Διευθυντού του Νοσοκομείου Σύρου, του Πρωτοδίκου κ. Πασιαλή, του Προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Ιω. Χαρίτου, πολλών πιστών και παρεπιδημούντων προσκυνητών, τηρούντων προσεκτικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

 

 

 

Τον θείο λόγο εκήρυξε παραστατικώτατα.και θεολογικώτατα ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρἰστησε με θερμούς λόγους υιϊκής αγάπης τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για την πρόσκλησή του και την αγάπη του, αναφέρθηκε, με αναφορές στους Πατέρες της Εκκλησίας στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, το οποίο χαρακτήρισε “δόξα της Εκκλησίας” και “θαύμα της αποκάλυψης του μεγαλείου του Θεού”, τονίζοντας το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κάθε Αποστόλου, που τον κατέστησε άξιο να βιώσει το θαύμα της Μεταμορφώσεως, δηλαδή την φλογερή πίστη του Πέτρου, την ευθύτητα του Ιακώβου και την αγάπη του Ιωάννου, και προτρέποντας τους παρισταμένους πιστούς να καθαρίσουν την ψυχή τους από μάταια φρονήματα και τη διάνοιά τους από κακούς λογισμούς, ώστε να καταστούν άξιοι να συμμετάσχουν βιωματικά στη Μεταμόρφωση του Κυρίου και στη δική τους, την προσωπική μεταμόρφωση.

Πρό του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε το νέο καρπό της αμπέλου, αναφερθείς στην καταξίωση των υλικών αγαθών επ` ωφελεία του ανθρώπου και στον αγιασμό τους, διά της παρουσίας του Κυρίου, ο Οποίος ήρθε για να μεταμορφώσει και νά “ποιήσει καινά” τα πάντα.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους εκκλησιαζομένους για την παρουσία τους, τους Εφημερίους του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρους Εμμανουήλ Συρίγο και Αντώνιο Βελούδιο, και τους συνεργάτες τους, για το επίμοχθο, διαρκές και αθόρυβο έργο τους στη συντήρηση και προστασία του ιστορικού Ναού, και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μπρανζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονα για τη συμμετοχή του στην εορτή του Μητροπολιτικού Ναού της Ερμουπόλεως, καθώς και τους Ιεροψάλτες, Επιτρόπους και διακονητές του Ναού για τον άψογο ευπρεπισμό της πανηγύρεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπρανζαβίλ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για τη στήριξη που του έχει προσφέρει στο 20 χρόνια ιερωσύνης του, και κατά τη διάρκεια της διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου και ως Μητροπολίτου Μπρανζαβίλ, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης του προσέφερε Αρχιερατικό Εγκόλπιο.

Η Θεία Λειτουργία αναμεταδόθει από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό << SYROS TV1 >>.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων