12/01/2023 13/01/2023 Στη Χαλκίδα μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα της 21ης επετείου από την Ενθρόνιση του οικείου Ποιμενάρχη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, στον οποίο εξέφρασε τις ευχές του. Παραμένοντας αποκλεισμένος στην Αθήνα, λόγω του απαγορευτικού απόπλου των πλοίων και πριν αναχωρήσει για την ιερά νήσο Μήλο, ο...
12 Ιανουαρίου, 2023 - 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2023 - 1:34

Ευχές του Σύρου Δωροθέου στον Χαλκίδος Χρυσόστομο για την 21η Επέτειο Ενθρόνισης του

Διαδώστε:
Ευχές του Σύρου Δωροθέου στον Χαλκίδος Χρυσόστομο για την 21η Επέτειο Ενθρόνισης του

Στη Χαλκίδα μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα της 21ης επετείου από την Ενθρόνιση του οικείου Ποιμενάρχη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, στον οποίο εξέφρασε τις ευχές του.

Παραμένοντας αποκλεισμένος στην Αθήνα, λόγω του απαγορευτικού απόπλου των πλοίων και πριν αναχωρήσει για την ιερά νήσο Μήλο, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον οποίο τελέστηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συνιερουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και Ρωγών κ. Φιλοθέου.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Δήμου, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλοί πιστοί.

Τον Θείο λόγο κήρυξε επικαίρως ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Ιωάννης Μάρκου.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, το Μέλος του ΔΣ της Ριζαρείου Σχολής, κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, απένειμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο το μετάλλιο της εκατονταετηρίδος από της Κοιμήσεως του Αγίου Νεκταρίου, (1920-2020), το οποίο δεν είχε απονεμηθεί εγκαίρως, λόγω της πανδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τις αρχές και τους πιστούς για την παρουσία τους, και ιδιαίτερα τους συνεργάτες του, Κληρικούς και Λαϊκούς, για τη σημαντική και καθοριστική συμβολή τους στο ποιμαντικό έργο του.

Ήδη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ κατευθύνεται προς ιερά νήσο Μήλο, συνεχίζοντας το εξαγγελθέν Πρόγραμμα Ευχετηρίων επισκέψεών του στα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων