27/12/2020 28/12/2020 Κεκλεισμένων των θυρών ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , ο οποίος, δια του τηλεοπτικού «άμβωνα» του περιφερειακού Σταθμού «SYROS TV1», που αναμετέδιδε απ’ ευθείας τη Θεία Λειτουργία, ομίλησε για τον Άγιο Πρωτομάρτυρα Στέφανο. Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς τους εκατοντάδες ακροατές του Σταθμού από...
27 Δεκεμβρίου, 2020 - 16:38
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2020 - 8:23

Η ανεξικακία και η ιλαρότητα του προσώπου του Αγίου Στεφάνου

Διαδώστε:
Η ανεξικακία και η ιλαρότητα του προσώπου του Αγίου Στεφάνου

Κεκλεισμένων των θυρών ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , ο οποίος, δια του τηλεοπτικού «άμβωνα» του περιφερειακού Σταθμού «SYROS TV1», που αναμετέδιδε απ’ ευθείας τη Θεία Λειτουργία, ομίλησε για τον Άγιο Πρωτομάρτυρα Στέφανο.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς τους εκατοντάδες ακροατές του Σταθμού από όλα τα νησιά της Μητροπόλεως, αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Στεφάνου όπως καταγράφεται στις Πράξεις των Αποστόλων, τονίζοντας ιδιαίτερα τη δύναμη της πίστεως, την ιλαρότητα του προσώπου του και την ανεξικακία του, που τον αξίωσαν να δει ανεωγμένους τους ουρανούς, και προέτρεψε τους πιστούς να γίνει ο καθένας τους και ένας Στέφανος, που τόσο έχει ανάγκη η Εκκλησία και η κοινωνία μας!

Ευχαρίστησε, τέλος, τους πιστούς για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων την ημέρα των Χριστουγέννων και τους κάλεσε να πράξουν το ίδιο και κατά την ημέρα της εορτής της Περιτομής του Κυρίου, του Αγίου Βασιλείου και της Πρωτοχρονιάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων