14/04/2023 14/04/2023 Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέσθηκε σήμερα η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμούπολης προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, υπό τους πένθιμους παιάνες των εμβατηρίων της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, προ της ψαλμωδίας των Αποστίχων. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Δικαστικού Σώματος. Στη σύντομη προσλαλιά του,...
14 Απριλίου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2023 - 17:41

Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμούπολης

Διαδώστε:
Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμούπολης

Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέσθηκε σήμερα η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμούπολης προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, υπό τους πένθιμους παιάνες των εμβατηρίων της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, προ της ψαλμωδίας των Αποστίχων.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Δικαστικού Σώματος.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, τόνισε ότι την ένταση του θείου Πάθους διαδέχεται σήμερα η σιωπή του Τάφου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Κύριος κατήλθε στα Ηλύσια πεδία, μέχρι κατωτάτου της γης, για να αναδειχθεί του θανάτου νικητής, συνανιστών τους κεκοιμημένους, υπενθυμίζοντας σε όλους να σηκώνει με υπομονή ο καθένας το Σταυρό του, προσβλέποντας στην Ανάσταση.

Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τους Εφημέριους του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και Οικον. Λουκά Βασάλο, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και τους μοχθήσαντες για τον ευπρεπισμό του Ναού, και ευχήθηκε σε όλους να εορτάσουν με υγεία το Άγιο Πάσχα.

       

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων